İdlib şehitlerinden Kaya'nın Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze töreni için Gaziantep merkezdeki Bahaeddin Nakıboğlu Camisi'ne götürüldü.

Törende şehidin 9 yaşındaki kardeşi Mustafa Kaya'nın ayakkabısının bağcıklarının çözüldüğünü farkeden rütbeli bir asker, eğilerek küçük çocuğun ayakkabısını bağladı. Şehidin eşi Zeliha Kaya, törene eşinin kamuflajıyla katıldı.

Tören alanında bulunan kalabalık ise zaman zaman tekbir getirdi, saldırıyı gerçekleştirenleri lanetledi.

Cenaze namazı için şehidin tabutunun başına geçen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 99 yıl önce ataların çok sayıda şehit vererek bu toprakları gençlerine emanet ettiğini söyledi.

- Hepimiz her an gerektiğinde bu bayrak, vatan için şehit olmaya hazırız

Bayrak, ezan, vatan ve namusun Türk milleti için kutsal olduğunu dile getiren Erbaş, "Hepimiz her an gerektiğinde bu bayrak, vatan için şehit olmaya hazırız." diyerek, katılımcılardan helallik istedi.

Prof. Dr. Ali Erbaş'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Kaya'nın naaşı, şehitliğe defnedildi.

Şehidin babası Süleyman, annesi Döne, eşi Zeliha, kardeşleri ile aile yakınlarının katıldığı törende Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun, Eğitim Hizmetleri genel Müdürü Kadir Dinç, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz, devlet erkanı, milletvekilleri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

Editör: Mehmet Çalışkan