Tüm dünyada hızla yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını karşısında alınan tedbirlere rağmen, gün geçtikte virüse bağlı vaka ve ölüm sayısı artıyor.

Uzmanlar, virüsten korunma yolları arasında güçlü bir bağışıklık sistemini işaret ederken, başta sigara olmak üzere tütün ürünleri kullananların, koronavirüse yakalanma riskinin yüksek olduğu uyarısında bulunuyor.

Geçtiğimiz günlerde koronavirüs ile ilgili açıklamalarda bulunan Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Öztürk; "Sigaranın da koronanın da hedefi ortak: Akciğeri yok etmek. Ayrıca tüm bağımlılıklar bağışıklık sistemini baskılıyor." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Göreve geldiği ilk günden itibaren sigaraya karşı amansız bir mücadele yürüten Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise sigarayı bırakma çağrısını, koronavirüse karşı kişiyi savunmasız hale getirmesi ve kullananları birinci risk grubuna taşıması sebebiyle her fırsatta dile getiriyor.

Sigaraya karşı mücadeleye büyük önem veren Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, daha önce de sigaranın haram olduğunu dile getirmiş ve sigara kullanımlarına bağlı ölümlere dair istatistiki bilgiler paylaşarak, her yıl binlerce insanın sigaraya bağlı hastalıklar sonucu yaşamını yitirdiğine dikkati çekmişti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, kişisel sosyal medya hesaplarından yaptığı mesajla sigarayı bırakma çağrısını bir kez daha yineledi.

Erbaş, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yer alan mesajında; "Ülkemizde günde 320, dünyada günde 16 bin 500 kişiyi öldüren sigara, uzmanlara göre akciğerlerin savunmasını önemli ölçüde bozuyor. Bu da koronavirüse karşı kişiyi savunmasız hale getiriyor. Dinen haram olan sigarayı bırakalım, bağışıklığımızı güçlendirelim." ifadelerine yer verdi:

İşte Başkan Erbaş'ın kişisel sosyal medya hesaplarında yer alan o çağrısı:

Editör: Mehmet Çalışkan