Din istismarcıları ve din tüccarlarının özelliklerini tek tek sayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Milli Savunma Üniversitesi Konferans Salonu’nda, Kurmay Eğitimi alan subaylar ile üniversitenin idari ve akademik kadrosuna önemli bilgiler verdi.

Başkan Erbaş, 15 Temmuz hain darbe girişimine işaret ederek dini görünümlü FETÖ yapılanmasının sevgi, merhamet tellallığı yaparak insanımızı aldatmaya çalıştığını vurguladı. 

Erbaş şunları söyledi:

Din istismarı, dinin ortaya koyduğu evrensel değerler ve iyilik yolunda gayret göstermesi gereken insanın, dini kendi hizmetinde kullanmaya başlayarak güç ve menfaat devşirmesidir. Müminlerin samimi duygularını gizli emelleri için kullanmak demektir. Din istismarı bugün ortaya çıkmış bir şey değil, tarihte pek çok örneği var. Bakara Suresi’nde, “Onlara ‘Yeryüzünde düzeni bozmayın, fesat çıkarmayın’ denildiğinde, ‘onlar derler ki, Hayır, biz yalnızca ıslah edenleriz’ derler” buyuruluyor. Hazreti Peygamberin gelişinden sonra dini istismar edenlerin ilk örnekleri münafıklardır. Diğer bir ayette ise Rabbimiz, “Ayetlerimizi az bir karşılığa satmayın ve bana karşı gelmekten sakının” buyurmaktadır.”

- FETÖ insanımızı, "Dinler arası diyalog, ılımlı İslam’ safsatalarıyla sömürmüştür

“Nerede bir mazlum ve muhtaç varsa ona yardıma koşmayı kendisine şiar edinmiş insanlarımızın yardımlarını ‘himmet’ adı altında, hoşgörüsünü ise ‘dinler arası diyalog, ılımlı İslam’ safsatalarıyla sömürmüştür. ‘Oku!’ emrinin gereği olarak ilim ve irfanla yücelmeye, yükselmeye çalışan gençlerimizin eğitim aşkını, “dershaneleriyle, okullarıyla” istismar ederek onları sorgusuz-sualsiz kendisine itaat eden militanlara dönüştürmüş, onları en sonunda kendi milletine kurşun sıkacak kadar mankurtlaştırmıştır.”

Editör: Mehmet Çalışkan