Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan “Hayat Rehberi Kur’an Konulu Tefsiri” tanıtıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Türkiye Cumhuriyeti'nin onuncu Diyanet İşleri Başkanı, ilim ve siyaset adamı Lütfi Doğan da katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yardımıyla kürsüye çıkan Dr. Lütfi Doğan, şöyle konuştu:

Pek muhterem Diyanet İşleri Başkanımız, beraberinde bulundan değerli arkadaşları ve hazır bulunan muhterem kardeşlerim, hepinize en derin saygılarımı arz ediyorum. Allah-u Teala’dan hepinize sağlık, afiyet, uzun ömürler diliyorum. İslam’a hizmetle hepinizi müşerref kıldığı için de sizleri tebrik ediyorum.

- İslam, Allah’ın buyruklarına en büyük tazimi göstermektir

Hepinizin bildiği gibi İslam, Allah’ın buyruklarına en büyük tazimi göstermek, Allah’ın yarattıklarına şefkatle merhametli davranmaktır. Bu esasları bize başta Diyanet İşleri Başkanlığımız Kur’an’ı kerimden aldığı bilgileri lütfedip ikram etmekte ve sunmaktadır. Bundan dolayı hepimiz bahtiyarız. Yeter ki Kur’an’ı Kerim ve bize Peygamber (s.a.s.)’in sünnetini öğrenip yaşamayı hepimize, bütün mümin kardeşlerimize Rabbimden ihsan buyurmasını diliyorum ve Diyanet İşleri Başkanımıza, beraberinde olan arkadaşlarına en derin şükranlarımı arz ediyor; Allah’tan üstün başarılarının devamını niyaz ediyorum. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum.”

Başkan Erbaş, Diyanet İşleri eski Başkanı Lütfi Doğan'a teşekkür ederek, Hayat Rehberi Kur'an Konulu Tefsiri'nden hediye etti. 

Editör: Mehmet Çalışkan