İslam dininin insanlığa huzur ve barış getirmeyi amaçlayan evrensel ilke ve değerlerinin tanıtılmasına katkı sağlamak, çoğunluğunu Müslümanların oluşturmadığı bölgeler öncelikli olmak üzere, din eğitimi ve din hizmetleri ile dini içerikli sosyal ve kültürel faaliyetler düzenlemek amacıyla çalışmalarını sürdüren Müslüman Topluluklarla Dayanışma Vakfı (MÜSDAV), Müslüman toplulukların yaşadığı coğrafyalardaki dilleri bilen nitelikli insan kaynağının oluşmasına öncülük ediyor.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr.  Ali Erbaş, Müslüman nüfusun azınlıkta olduğu bölgeler başta olmak üzere yurt içinde ve yurt dışında dini ve kültürel içerikli faaliyetler yürüten MÜSDAV Yönetim Kurlu üyeleri ile video konferans üzerinden bir istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, uluslararası hizmetler sunmak amacıyla kurulan MÜSDAV’ın, belirli bir plan ve program çerçevesinde hareket etmesinin çok önemli olduğunu vurguladı. 

Başkan Erbaş, MÜSDAV’ın hazırladığı; İmam-Hatip Liseleri Yabancı Dil Destek Bursu Programı, Bölge Uzmanı Yetiştirme Programı ve dil kursları gibi yabancı dil eğitimini destekleyen çalışmalarının, eğitime ve nitelikli insan yetişmesine yönelik çok anlamlı ve kıymete değer faaliyetler olduğunu belirtti.

MÜSDAV’ın 14 Mart 2020 tarihinde gerçekleştirilen "37. Genel Kurul Toplantısı" ile göreve gelen yeni yönetim kurulunun, tüm dünyada etkili olan koronavirüs salgınına rağmen gerçekleştirdikleri çalışmaların kamu hizmetleri adına memnuniyet ve mutluluk verici olduğunu ifade eden Erbaş, MÜSDAV’ın amaçları doğrultusunda gerçekleştireceği; eğitim hizmetleri, dini ve hayri hizmetler ile sosyal ve kültürel faaliyetlerde, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak her türlü desteği sağlamaktan ve bu hizmetere katkı sunmaktan mutluluk duyacaklarını kaydetti.

MÜSDAV’ın faaliyetleri hakkında bir sunum yapan MÜSDAV Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Atalay, tüm dünyada etkili olan Covid-19 salgınına rağmen proje ve çalışmaların aksatılmadan sürdürüldüğünü söyledi.

Atalay, pandemi sürecinde 11 toplantı yaparak 58 karar aldıklarını ve bunların icrasını gerçekleştirerek Vakfın, uluslararası düzeyde Türkiye’nin temsiline yönelik insan kaynağı yetiştirmeyi en önemli hedef olarak belirlediğini kaydetti.

MÜSDAV ve iştiraklerinin yeniden yapılandırılması sürecine dair bir sunum yapan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haydar Bekiroğlu ise teşkilatlanma ve stratejik eylem planı hazırlıkları hakkında bilgi verdi. 

Video konferans üzerinden gerçekleştirilen toplantıya MÜSDAV Yönetim Kurulu bünyesinde oluşturulan Eğitim ve Tanıtım Komisyonu Başkanı Abdulhadi Turus, Dini ve Hayri Hizmetler Komisyonu Başkanı Zeki Sayar, Kültür-Sanat ve Yayın Komisyonu Başkanı Ahmet Belada ile Kaynak Geliştirme Komisyonu Başkanı Remzi Bircan katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan