Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından uygulamaya geçirilen "Cami-Engelli Buluşmaları" projesi ile engelli vatandaşların dinî vecibelerini engelsiz bir şekilde yerine getirmeleri yönünde çalışmalar yapılacak.

Başkanlık rehberliğinde il ve ilçe müftülükleri koordinesinde düzenlenecek programlarda, alanında uzman din görevlileri, engelli vatandaşlara rehberlik edecek, manevi destek hizmeti sunacak.

Engelli bireylerin camilerde sunulan din hizmetlerinden daha çok istifade etmelerini sağlamak amacıyla ülke genelinde hayata geçirilen "Cami-Engelli Buluşmaları" projesi kapsamında, il-ilçe müftülükleri engelli koordinatörlerinin katılımıyla her ay bir defa program düzenlenecek.

Merkezi bir camide öğle namazı vaktinde icra edilecek programlar Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayacak; iman, ibadet ve ahlak konularının yanı sıra engelli sahabelerin hayatları işlenecek ve yapılan duayla tamamlanacak.

İşitme engelli vatandaşlar için işaret diline çevrilecek olan programlar, salgın tedbirleri çerçevesinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilebilecek.

"Cami-Engelli Buluşmaları", 2021 yılı boyunca ülke genelinde devam edecek.

Editör: Mehmet Çalışkan