Diyanet İşleri Başkanlığı, TRT 1 ekranlarında yayınlanan “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”na katılıp günün birincisi olan yarışmacılara yönelik seminer düzenliyor.

2021 yılında yarışmaya katılıp gün birincisi olan ve daha önceki yıllar finalde yarışan 40 yarışmacıya yönelik seminer gerçekleştiriliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi’nde düzenlenen seminerde katılımcılar, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı üyelerinden oluşan komisyonlara Kur’an-ı Kerim tilavet ediyor.

Kurul Üyeleri ve musikişinas Ali Osman Alaca tarafından Kur’an tilavetinde yapılan yaygın hatalar konusunda katılımcılar bilgilendirilerek, “tecvit, meharici huru ve sesi kullanma teknikleri” başlıklı sunumlar yapılıyor.

Seminer kapsamında Diyanet İşleri Başkan yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı ve Dr. Burhan İşleyen, “Kur’an’ın Manasıyla Buluşmak” ve “Ehli Kur’an’ın Ahlakı” konulu konferans verecek.

Ayrıca katılımcılar, merhum Kurra Hafız Hasan Akkuş için Ankara’nın farklı camilerinde 9 Ocak 2022 Pazar günü öğle namazında icra edilen “Kur’an Ziyafeti” programlarında tilavette bulundu.

40 okuyucunun katıldığı seminer 3 gün sürecek ve 11 Ocak Salı günü saat 16.00’da Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın kapanış konuşmasıyla sona erecek.

Editör: Mehmet Çalışkan