Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Büyükelçi El Khereiji’ye teşekkür etti.

Başkan Erbaş, koronavirüs (Kovid-19) salgınının hızla yayıldığını vurgulayarak, salgının önüne geçilmesi maksadıyla Suudi Arabistan’ın umre ziyareti için ülkeye girişlerin tedbir amaçlı geçici olarak askıya alma kararının yerinde olduğunu ve kararı desteklediklerini belirtti.

Başkan Erbaş konuyla alakalı olarak, T.C. Sağlık Bakanlığı ve Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı ile irtibat halinde sürecin yakından takip edildiğini kaydetti.

Suudi Arabistan Büyükelçisi Walid Bin Abdul Karim El Khereiji ise kabulünden dolayı Başkan Erbaş’a teşekkür etti. Koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili aldıkları önlemler hakkında Başkan Erbaş’a bilgi veren konuk büyükelçi, umre ziyaretleri için alınan tedbir kararının geçici olduğunu ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığının 2019 yılında da hac ve umrede başarılı bir organizasyon gerçekleştirdiğini ve bu yönüyle de diğer İslam ülkelerine örnek olacak hizmetler sunduğunu kaydeden Büyükelçi El Khereiji, Başkan Erbaş’a teşekkür etti.

Kabulde, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Osman Tıraşçı, Dr. Selim Argun,  Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdal Atalay da hazır bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan