Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, bazı ziyaret ve programlara katılmak üzere geldiği Afyonkarahisar'da, makamında ziyaret ettiği Vali Çiçek'e yeni görevi için "hayırlı olsun" dileğinde bulundu.

Ziyaret sonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Erbaş, özellikle Çiçek'in önderliğinde eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile milletvekillerinin destekleriyle bu yıl Afyonkarahisar'da "Aile Yılı"nın ilan edilmiş olması, geçen yılın da "Sevgi Yılı" olarak değerlendirilmesinin kendisini çok sevindirdiğini söyledi.

"Bizim sevgiye de çok ihtiyacımız var" diyen Erbaş, "Aile kurumumuzun ayakta kalması, değerlerimize bağlı aile yapımızı muhafaza edilmesi gerçekten çok önemli." dedi.

Her hafta, her ay bir konunun, temanın belirlenip onun bütün kurum temsilcileriyle müzakere edilmesinin kar topu gibi sürekli bu güzelliklerin büyümesine vesile olacağını anımsatan Erbaş, "İl ve ilçe müftülerine diyoruz ki, ailemizin değerlerine bağlı olarak yetiştirmek, gençlere, çocuklara sahip çıkmak, milli manevi değerlerine bağlı, nesiller yetiştirmek. Bunun için varız. Bu varlığımızı ve vazifemizi de daha farkındalık içerisinde yerine getirmeye çalışmamıza da destek oluyor bu tür faaliyetler." ifadesini kullandı. 

Erbaş, daha sonra Afyonkarahisar Belediye Başkanı Zeybek'i ziyaret etti.

Burada bir basın mensubunun yapımı devam eden Müftülük külliyesi inşaatının son durumuyla ilgili sorduğu soruya Erbaş şu cevabı verdi:

"Müftülük binamız, şu an itibarıyla hizmetlere cevap verecek durumda değil. İnşallah önümüzdeki süreçte daha büyük bir bina ve daha kullanışlı bir binanın yapılması için İl Müftümüz gayret ediyor. Vali Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile milletvekillerinin hepsinin iş birliği ile biz de Diyanet İşleri Başkanlığı olarak gerekli desteği vererek en kısa zamanda yeni bir Müftülüğe kavuşuruz, diye düşünüyorum." 

Erbaş son olarak İl Müftüsü Kazancı'yı ziyaret etti.

Editör: Mehmet Çalışkan