Nefret Söylemi ve İslamofobi, Yalan Haber ve İslamofobi, Kültürel Irkçılık ve İslamofobi ana başlıkları altında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Diyanet İşleri Başkanlığı, Erciyes Üniversitesi, TRT, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) iş birliğiyle düzenlenen 1. Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu açılış programında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, islamofobi kavramının arkasına sığınan kirli yapıların yeryüzünde kaos ve anarşi çıkardığını dile getirdi.

- Bilimsel literatüre üç yeni kavram 

Yeryüzündeki anarşinin en büyük failleri, hangi dinin mensuplarıdır? diyen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş yaptığı tanımlamalarla bilimsel literatüre üç yeni kavram kazandırdı.

Başkan Erbaş şunları ifade etti:

- Yeryüzündeki küresel kaos ve anarşinin en büyük failleri hangi dinlerin mensuplarıdır?

"Dünya kamuoyuna sormak istiyorum, bugün yeryüzündeki küresel kaos ve anarşinin en büyük failleri olarak; dünyayı özel mülkü zanneden sapkın siyonist inanış ve kendince tanrıyı kıyamete zorlayan evanjelist anlayış sahipleri hangi dinlerin mensuplarıdır?

- Biz Siyonist Yahudilerden dolayı Judaizmofobi tabirini kullanıyor muyuz?

Dünyayı özel mülkü zanneden Siyonist Yahudilerden dolayı genelleme yaparak Judaizmofobi (Yahudilik korkusu) tabirini kullanıyor muyuz? 

- Hristiyanizmofobi tabirini kullanıyor muyuz?

Tanrı krallığını gerçekleştirmek için benim de payım olsun diye yeryüzünde kaos çıkaran, terör örgütleri kurduran evanjelist anlayıştan dolayı Hristiyanizmofobi (Hıristiyanlık korkusu) tabirini kullanıyor muyuz?

- Budistlerinden dolayı genelleme yaparak Budizmofobi tabirini kullanıyor muyuz?

Myanmar’da Arakanlı Müslümanları katleden Myanmar Budistlerinden dolayı genelleme yaparak tüm Budistleri içerisine alacak Budizmofobi (Budizm korkusu) tabirini kullanıyor muyuz?”

Editör: Mehmet Çalışkan