Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile başkanlık merkezinden üst düzey yöneticilerin ve 1284 müftünün katılımıyla gerçekleştirecek çevrimiçi toplantıda, tüm dünyada etkisini devam ettiren salgın sürecinde Diyanet teşkilatınca yapılan faaliyetler tüm boyutlarıyla değerlendirilecek.

Yarın (23 Eylül 2020) İnternet üzerinden çevrimiçi/online olarak gerçekleştirilecek toplantıda, tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs salgını döneminde, Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde il ve ilçe müftülüklerince sürdürülen çalışmalar değerlendirilecek, çalışmalar sırasında karşılaşılan sorunlara çözüm önerileri sunularak yapılması planlanan faaliyetler ele alınacak.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yapacağı açış konuşmasıyla başlayacak toplantı, iki oturum halinde sürdürülecek.

Toplantının ikinci oturumunda il müftüleri, il müftü yardımcıları ve ilçe müftüleri adına her bir gruptan 8’er kişi söz alarak görev mahallinde yapılan çalışmaları ve karşılaşılan sorunları aktaracak.

Toplantı, değerlendirme ve kapanış oturumu ile tamamlanacak. 

Toplantıda Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş ile Diyanet İşleri Başkan yardımcıları da hazır bulunacak.

Gerçekleştirilecek video konferans toplantısına ilişkin Diyanet Haber’e değerlendirmelerde bulunan Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, salgın sürecince il ve ilçe müftülükleri marifetiyle Diyanet personelinin yurdun en ücra köeşesine varıncaya kadar salgına karşı en ön safta mücadele ettiğini söyledi.

Türkiye’de koronavirüs vakasının görüldüğü Mart ayından sonra Kur’an kursları, hizmet içi eğitim kursları ve ihtisas kurslarında yüz yüze eğitimlere ara verildiğini anımsatan Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Dinç, eğitimlerin dijital platformlara taşındığını ve özellikle hafızlık eğitimleri başta olmak üzere tüm eğitimlerin uzaktan sürdürüldüğünü kaydetti.

Vaka sayılarındaki düşüşe bağlı olarak Haziran ayı itibarıyla geçilen “yeni normal” dönemi ile birlikte Kur’an kurslarında yüz yüze eğitimin yeniden başladığını aktaran Dinç, kurslarda maske, mesafe ve temizlik kurallarının en üst safhada uygulandığını söyledi.

Dinç, 81 il ve ilçe müftülerinin katılımıyla gerçekleştirilecek çevirim içi toplantının salgın sürecini değerlendirmek ve sorunlara çözüm önerileri getirmek adına önemli olduğuna dikkati çekti.

Editör: Mehmet Çalışkan