Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı yakşalık 96 bin camide görev yapan imam hatip ve müezzin kayyımlar, bulundukları bölgenin eğitim, kültür ve sosyolojik durumlarına göre özgün projeler geliştiriyor.

Özellikle gençliğe yönelik hayata geçirilen projeler, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından da yakinen takip ediliyor.

Din Hizmetleri Genel Müdürülüğü, örnek projelerin tespit edilerek yaygınlaştırılması ve din görevlileri arasında tecrübe paylaşımının sağlanması amacıyla, proje geliştiren din görevlilerini belirli periyotlarla merkeze davet ederek çalışmaları hakkında bilgi alıyor.

Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü, “2019 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası” dolayısıyla yurt genelinde düzenlenen proje yarışmasında dereceye giren 23 din görevlisinin katılımıyla bir çalıştay düzenledi.

Çalıştayın ikinci gününde din görevlileriyle bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, sunulan projeleri tek tek dinledi.

Erbaş, sunumları dinledikten sonra yaptığı konuşmada, “Hiçbir emek karşılıksız kalmaz. Sizin verdiğiniz emeğin karşılığı olarak en azından bir araya geldik. İnşallah projelerinizi ne kadar geliştirip ne kadar daha gence, ne kadar çok insana ulaşırsanız, milletimiz için çok büyük faydalar getirecektir. Her zaman bütün görevlilerimize sizleri örnek gösteriyoruz. İllere gittiğimizde din görevlilerimizle bir araya geldiğimizde, projesi olan imamlarımızın neler yaptığı konusunda örnekler veriyorum. Sizler çok önemli bir iş yapıyorsunuz. 'Hayrı gösteren yapan gibidir.' Sizler hem yapıyor hem de gösteriyorsunuz ve örnek oluyorsunuz. Sadece illerinizde değil, bütün ülkemize yapmış olduğunuz bu projeler tanıtılacak, deniz dalgası gibi yayılmaya ve çoğalmaya devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Çalıştaya din görevlilerinin yanı sıra Cami Hizmetleri Daire Başkanı Neşet Bodur, Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut katıldı.

Çalıştayda Sunulan Bazı Projeler:

Cami Faaliyetlerinde Sosyal Medyayı Kullanma, Her Kesime Hitab Eden Yaşam Merkezi, Gelin Kardeş Olalım, Devir Ahir Zaman; Metod: Asr-ı Saadet Devri, Cami Odaklı Gençlik Merkezi, Üniversite Camii Gençlik Çalışmaları, Şehzadeler Kültür ve Spor Merkezi, Camini Bul Takımını Kur, Atabeg, Dinimi Öğreniyorum Hediyemi Alıyorum, Camide Ecdadımın İzinde Hayatın İçindeyim - Geleneksel Türk Okçuluğu Faaliyeti, Bilgili Futbol Turnuvası, Boş Ders Yoktur Boşa Geçen Ders Vardır, Sen de Oku, Takva Tiyatro Projesi, Gençler Camiyle Cami Gençlerle Hayat Buluyor, Genç Akademi, Cami Gençlik Kolları Çalışmaları, Camiler Gençleşiyor, Her Caminin Bir Mus’ab-ül Hayr’ı Olsun, Caminin Toplumdaki Fonksiyonunu Artırma, Hafta Sonu Camideyim (Öğrencilere Yönelik), Camiden Cemaate Kurulan Gönül Bağı, Benim Özel Arkadaşım Var, Cami Kampları, Cami Seni Bekliyor İtikaf Programları, Denizcilerin Dini ve Manevi Yönden Desteklenmesi, Günde Bir Vakit Camiye Sloganımız Olsun Camimiz Cemaatle Dolsun, Cemaate Mektup Yazma ile Kur'an-ı Unutmama Kış Kursları Projesi, Alkol ve Maddeye Elveda Hayata Merhaba, Camiler Çocuk Bahçesi Olsun.

Editör: Mehmet Çalışkan