Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı yaklaşık 90 bin camide görev yapan imam hatip ve müezzin kayyımlar, bulundukları bölgenin eğitim, kültür ve sosyolojik durumlarına göre özgün projeler geliştiriyor.

Özellikle gençliğe yönelik hayata geçirilen projeler, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından da yakinen takip ediliyor.

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü, örnek projelerin tespit edilerek yaygınlaştırılması ve din görevlileri arasında tecrübe paylaşımının sağlanması, cami hizmetlerinde verimliliğin artırılması amacıyla çalıştay düzenledi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında çevrimiçi (online) düzenlenen ve dört oturum halinde gerçekleştirilen 10. Cami Görevlileri Çalıştayının açış konuşmasını yapan Cami Hizmetleri Daire Başkanı Cemalettin Gezgiç, çalıştayda cami merkezli faaliyetler başta olmak üzere ağırlıklı olarak çocuklara, öğrencilere ve gençlere yönelik eğitim, sosyal, kültürel, sportif vb. faaliyetlere yer verilerek çağın getirdiği sorunlar ve çözüm önerilerinin ele alınacağını belirtti.

4 oturum halinde gerçekleşen çalıştayda görev yaptıkları camilerde ve cami dışındaki çeşitli alanlarda özgün projeler geliştiren 19 din görevlisi, söz konusu proje ve çalışmalarına dair sunumlar yaptı.

Cami görevlilerinin yürüttükleri çalışmaların cami, cemaat ve toplum nezdinde önemli bir zihinsel ve fiziksel dönüşüme öncülük ettiğinin belirtildiği çalıştayda, örnek proje ve faaliyetleriyle öne çıkan din görevlileri arasında “Cami Görevlileri Çalıştayı”nın devamlı yapılması ve sonrasında çalıştaylara katılan din görevlilerinin proje ve faaliyetlerini “Tecrübe Paylaşımı Toplantıları” ile ülke genelindeki din görevlileriyle paylaşılması istendi.

10. Cami Görevlileri Çalıştayı, Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak’ın değerlendirme ve kapanış konuşmasıyla tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan