6,8 şiddetinde depremi yaşayan Elazığ başta olmak üzere depremden etkilenen çevre illerde hayatını kaybeden vatandaşlar için il ve ilçe müftülükleri koordinesinde çok sayıda hatim okundu.

Diyarbakır

Diyarbakır Çermik ve Ergani ilçe müftülükleri, Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremde vefat eden vatandaşlar için hatim programı düzenledi.

Depremde vefat edenler için hatim okunması çağrısında bulunan ve kısa sürede Diyarbakır dışından da çok sayıda din görevlisine ulaşan Ergani ve Çermik ilçe müftülüğü personeli, onlarca hatim okunmasına öncülük ettiler.

Okunan hatimler için Ergani İlçe Müftülüğüne bağlı Merkez Cami-i Kebir’de hatim programı düzenlendi.

İkindi namazını müteakiben Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program; ilahiler, kasideler ve dualarla devam etti.

İlçe Müftüsü Muhsin Demirel’in yaptığı dua ile hatimler depremde vefat eden vatandaşların ruhuna bağışlandı.

Hatim programına din görevlileri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Giresun

Espiye İlçe Müftülüğü din görevlileri Elazığ ve Malatya'da yaşanan depremde hayatını kaybedenler için Kur’an-ı Kerim okudu.

Depremde vefat edenler için Kur’an-ı Kerim okuyup dua etmek amacıyla İlçe Müftülüğünce Çam Mahallesi Meryemli Camii'nde “Sabah Namazı Buluşması” gerçekleştirildi.

Meryemli Cami İmam Hatibi Ahmet Günay, sabah namazı öncesi Yasin-i Şerif okudu.

Sabah namazının kılınması ve tesbihatın ardından İlçe Müftüsü Yavuz Koçak, cemaate hitap ederek okunan Kur’an-ı Kerim’in duasını yaptı ve depremde vefat edenlerin ruhuna bağışladı.

Editör: Mehmet Çalışkan