Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, videokonferans yöntemiyle katıldığı bayramlaşma töreninde, "Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasını gölgelemek için başlatılan kimi tartışmaları art niyetli bulduğumu da belirtmek istiyorum." dedi.

81 il teşkilatı mensuplarının Kurban Bayramı'nı tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rabb'imden, bu mübarek günler vesilesiyle bizleri felaha, mutluluğa, hayırlı bir geleceğe kavuşturmasını niyaz ediyorum. Ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında, bu mübarek günleri çeşitli sebeplerle kalpleri buruk geçiren tüm kardeşlerimizin sıkıntılarının bir an önce çözülmesini, maddi ve manevi kurtuluş kapılarının önlerinde sonuna kadar açılmasını Yüce Mevla'dan diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kovid-19 salgını nedeniyle Hac farizasının çok sınırlı sayıda kişinin katılımıyla gerçekleştirildiği için Kabe'nin mahzun olduğunu belirten Erdoğan, aynı şekilde Filistin'den Suriye'ye, Arakan'dan Türkistan'a kadar dünyanın çeşitli yerlerinde hayatlarını sürdüren, Kurban Bayramı'nı da bu şekilde yaşayan mazlumların olduğunu söyledi.

Batı ülkelerinde giderek yükselen İslam düşmanlığı sebebiyle hayatları adeta zindana dönenlerin olduğunu bildiren Erdoğan, "Kurban Bayramı'nın, dünyanın neresinde olursa olsun, sıkıntı ve zulüm altında yaşayan tüm Müslümanların kurtuluşuna, uyanışına vesile olmasını temenni ediyorum. Bölgemizdeki ve dünyadaki şartlar göz önüne alındığında, hamdolsun, ülkemizde huzur ve güven içinde bir Kurban Bayramı idrak ediyoruz." diye konuştu.

- Ayasofya'nın ibadete açılması bayram sevincimizi artırmıştır

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin yeniden ibadete açılmasıyla ilgili de konuşan Erdoğan, "Milletimizin yüreğindeki 86 yıllık yara olan Ayasofya'nın, 24 Temmuz Cuma günü fiilen ibadete açılması, bayram sevincimizi daha da artırmıştır. Bu vesileyle, Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasını gölgelemek için başlatılan kimi tartışmaları art niyetli bulduğumu da belirtmek istiyorum." şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan