Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında, Bakanlar ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın da katıldığı Çankaya'daki koronavirüs toplantısı sona erdi.

Toplantıda alınan kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklıyor.

CANLI YAYIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Dünyada ağır sonuçları olan salgınlar, aynı zamanda büyük siyasi, sosyal, ekonomik dönüşümlerin de tetikleyicisi olmuştur." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, artık hiçbir şeyin eskisi gibi gidemeyeceğinin ortada olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti: 

"Küresel ekonomik, siyasi ve sosyal düzende köklü değişiklikler yaşanması muhtemel yeni bir döneme giriyoruz. Batı, yıllarca temel kamu hizmetlerini görünüşte özel sektöre terk ederek ama aslında başından savarak vatandaşını sahipsiz bırakmıştır. Dünyanın yöneldiği istikamette önceden mesafe katetmiş bir ülke olarak inşallah 21'inci asrı Türkiye'nin asrı haline getireceğiz. Bugün itibarıyla dünyada Kovid-19 hastalığı teşhis edilen kişi sayısı 200 bine, hastalıktan dolayı ölen kişi sayısı 8 bine yaklaşmıştır. Türkiye, en başından itibaren bu hastalıkla ilgili gelişmeleri yakından izlemiş, tedbirlerini de süratle alarak hayata geçirmiştir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Liselere Geçiş Sınavı ve üniversiteye giriş sınavının soru hazırlıklarının, tatil süreleri göz önünde bulundurularak hazırlanacağını söyledi.

"LGS ve YKS gelişmelere göre ertelenebilir"

Erdoğan, "(LGS ve YKS) Gelişmelere göre bu sınavları da ileri bir tarihe ertelemeyi gündemimize alabiliriz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün 20 bin öğretmenin daha atamasını gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Erdoğan, "Vatandaşlarımıza fahiş fiyatlarla mal satmaya çalışan firmalara denetimleri yoğunlaştırdık ve cezai müeyyideleri etkinleştirdik." diye konuştu.

Erdoğan, "Ellerini ovuşturarak bu virüsün ülkemizi esir almasını bekleyen muhterislere aradıkları fırsatı vermedik, vermeyeceğiz." dedi.

"Hiç kimse, tüm toplumun sağlığını tehlikeye atma hakkına sahip değildir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kovid-19'dan en iyi korunma yöntemi, herkesin kendi kendine alacağı tedbirlerdir. Hiç kimse, tüm toplumun sağlığını tehlikeye atma hakkına sahip değildir." dedi.

Erdoğan, açıklanan tedbirlere hep birlikte hassasiyetle riayet edilmesi durumunda evde kalma süresinin 3 haftayla sınırlı tutulabileceğini söyledi.

Editör: Mehmet Çalışkan