Diyanet İşleri Başkanlığınca konuya ilişkin 81 ile gönderilen genelgede, ülke genelinde 18 yaş üstü nüfusun aşılama verileri ve kış şartları nedeniyle açık alanlarda namaz kılma imkanı kalmadığı hatırlatılarak cemaatle kılınan farz namazların normal saf düzenine göre eda edilmesi istendi.

“Cami ve Mescitlerde Saf Düzeni” başlıklı genelgede, şu ifadelere yer verildi:

“Covid-19 salgını kapsamında vatandaşlarımızın sağlığını korumak amacıyla 13 Mart 2020 tarihinden itibaren cami ve mescitlerde Başkanlığımızca gerekli tedbirler alınmış, gerek din görevlilerimiz gerekse vatandaşlarımız tarafından konuya gereken hassasiyet gösterilmiş, ilgili kurumlarca malum olduğu üzere cami ve mescitlerde salgın kaynaklı problem yaşanmamıştır. Kış şartları sebebiyle açık alanlarda namaz kılma imkanı kalmaması, ülke genelinde 18 yaş ve üstü nüfusun büyük oranda aşılanması ve toplumumuzun salgın tedbirlerine riayet konusunda alışkanlık kazanmış olması göz önünde bulundurularak yeni düzenlemenin yapılması gerekli görülmüştür.

Bu itibarla temizlik ve maske kurallarına uyulmak kaydıyla cami ve mescitlerde cemaatle kılınan farz namazların normal saf düzenine göre eda edilmesi hususunda bilgilerini ve gereğini arz/rica ederim.”

Editör: Mehmet Çalışkan