Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde Suriye’nin İdlib kentindeki savaş mağduru aileler için “Yolun İyilik Olsun” sloganıyla başlatılan yardım kampanyası, il ve ilçe müftülükleri koordinesinde ülke genelinde sürdürülüyor.

Bilecik İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bilecik Şubesi ile ilçe müftülükleri koordinesinde hayırseverlerin desteğiyle hazırlanan 4 tır insani yardım malzemesi, İdlib’den Türkiye sınırına doğru göç eden Suriyeli ailelere ulaştırılmak üzere dualarla uğurlandı.

Merkez Kayıboyu Camii’nde cuma namazı sonrasında düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Bilecik Valisi Bilal Şentürk; “Bilecik halkı gönlünün ne kadar zengin olduğunu ve âlicenaplığını bir kez daha göstermiştir. Cömertlik gösterip bu hayra katılan ve bu yardım konvoyunun oluşmasına destek olan herkese teşekkür ediyorum. Kazasız belasız göndereceğimiz 4 tır dolusu yardımın, insanların bir nebze olsun nefes almalarına ve rahat etmelerine vesile olmasını diliyorum. Rabbim hayırlarımızı daim eylesin.” dedi.

İl Müftü Vekili Mustafa Topal ise “Bizden yardımlarını esirgemeyen ve yaptığımız bütün faaliyetlerde bizleri yalnız bırakmayan, sadece Allah rızası için mazlum ve mağdurların yanında olan Bilecik halkına teşekkür ediyorum. Bu yardım kampanyasında gayret gösteren çalışanlarımıza da huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından insani yardım malzemesi taşıyan 4 adet tır, dualarla İdlib’e doğru yola çıktı.

Van

İdlib mazlumlarına destek ve şehadet yürüyüşü

Van'da ise sivil toplum kuruluşlarınca “İdlib Mazlumlarına Destek ve Şahadet Yürüyüşü” düzenlendi.

Cuma namazı sonrası Yukarı Norşin Camii avlusunda bir araya gelen Vanlılar, İdlib'de gerçekleştirilen saldırıları protesto etti.

Vatandaşlar daha sonra tekbirler eşliğinde; “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” ve “Katil Esed İdlib'den defol” sloganları ile Cumhuriyet Caddesi'nde yer alan Kent Parkı'na kadar yürüdü.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve basın bildirisinin ardından İl Müftü Vekili Sacit Emiri şehitler için dua etti.

Yürüyüşe Vali Mehmet Emin Bilmez, Van Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan