Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Muhammed Salih bin Tahir Benten ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek koronavirüs (Kovid-19) salgını ile ilgili gelişmelerin hac organizasyonuna olabilecek etkilerini değerlendirdi.

- Türkiye olarak her türlü görüş, öneri ve istişareye açığız

Tüm dünyada etkili olan ve camilerde toplu ibadetlere ara verilmesine neden olan koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili gelişmeleri yakinen takip ettiklerini ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Suudi Arabistan Hac Bakanı Muhammed Salih bin Tahir Benten'e, hac organizasyonu konusunda Türkiye olarak her türlü görüş, öneri ve istişareye açık olduklarını belirtti.

- Salgınla kapsamlı mücadele devam ediyor

Koronavirüs (kovid-19) salgınıyla kapsamlı bir mücadele yaptıklarını ifade eden Bakan Benten, yapılan çalışmaları anlattı.

- Hacla ilgili nihai karar için Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) verileri önemli

üslüman ülkelerden salgınla ilgili gelişmelerin netleşmesini beklemelerini istediklerini dile getiren Benten, Suudi Arabistan olarak Dünya Sağlık Örgütünün karar ve tavsiyelerinin kendileri için önemli olduğunu vurgulayarak, hacla ilgili olarak bu konudaki veriler ışığında nihai bir kararın alınacağını belirtti.

Salgının bir an önce son bulması niyazında bulunan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ve Bakan Benten, birbirlerinin Kadir Gecesi’ni ve Ramazan Bayramlarını tebrik ettiler.

Görüşmede, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı ve Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan da hazır bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan