CANLI YAYIN - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İdlib'e Şehit düşen Uzman Onbaşı Emin Yıldırım'ın cenaze namazını kıldırdı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Suriye’nin İdlib kentindeki saldırıda şehit olan Uzman Onbaşı Emin Yıldırım’ın cenaze namazını kıldırdı.

Hatay’ın Akcurun Mahallesi’ndeki baba evinin önünde düzenlenen törende konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kur’an-ı Kerim’de şehitler ölmediğini ve diri olduklarının bildirildiğini ifade ederek, “Şu anda aramızda bulunan, cenaze namazını kılacağımız Emin Yıldırım kardeşimizin, şehidimizin bizi duyduğuna, diri olduğuna inancımız tamdır” dedi.

Başkan Erbaş, Hazreti Peygamberin 'İçimden öyle geçiyor ki Allah yolunda şehit olsam diriltilsem, tekrar şehit olsam, diriltilsem tekrar şehit olsam, diriltilsem tekrar şehit olsam' buyurduğunu hatırlatan Başkan Erbaş, “Bu topraklar şehitlerimizin kanlarıyla yoğruldu. İnşallah şehitlik ruhuyla çocuklarımızı, gençlerimizi yetiştirdikçe hiçbir hain, hiçbir düşman emeline muvaffak olamayacak. Birliğimiz beraberliğimiz hep daim olacak ” diye konuştu.

“Konu vatanımız, bayrağımız, ezanımız olunca birliğimiz beraberliğimiz daha da artacak”

 Kur’an-ı Kerim’de  “Allah'ın ipine sımsıkı sarılınız. Ayrılık bölünmeyiniz. Tefrikaya düşmeyiniz” buyurulduğunu hatırlatan Başkan Erbaş, “Biz bu ayet-i kerimenin emri doğrultusunda birliğimizi, beraberliğimizi, dirliğimizi devam ettiriyoruz ve kıyamete kadar da devam ettireceğiz inşallah. Konu vatanımız, bayrağımız, ezanımız olunca birliğimiz beraberliğimiz daha da artacak. Bunun dışındaki her şey bizim için teferruattır. O yüzden vatanımız, milletimiz için nice insanımız şehit oldu, gazi oldu. Rabbim şehitlerimize rahmet eylesin. Gazilerimizden vefat etmiş olanlara rahmet eylesin. Yaralı olanlara acil şifalar nasip eylesin” diye konuştu.

“Milletimizin başı sağ olsun”

Başkan Erbaş, İslam’ın barış dini olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Dünyada barış olsun, kavga olmasın. Herkes birbirinin hakkını korusun diye ismi barış olan bir inancın mensuplarıyız. Onun için Rabbimiz buyuruyor ki, ‘Ey iman edenler hepiniz barışa (İslam'a) giriniz. Şeytanın hilelerine tuzaklarına aldanmayınız.’ Biz bu ayet-i kerimenin ve barışa teşvik eden tüm ayetlerin ilkeleri doğrultusunda hareket ediyoruz ve dünyaya da bu mesajı vermeye çalışıyoruz. Hem yurdumuzun içinde hem de sınırlarımızın ötesinde amacımız kimse kimseye zulmetmemesi için zalimler engel olmaktır. Devletimizin, ordumuzun, güvenlik güçlerimizin amacı budur. Mazlum olan insanların inancına, ırkına, mezhebine bakılmaz. Zulme uğrayan insanları kurtarmak gerekiyor. Devlet olarak bizim yaptığımız budur. Dolayısıyla vatanımızı, milletimizi, mazlumları korumak için zaman zaman şehit olan kardeşlerimiz oluyor. Biz onlar için her daim dua ediyoruz. Milletimizin, şehidimizin yakınlarının, hepimizin başı sağ olsun”

Törene şehidin ailesi ve yakınları, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin annesi Zahide ve babası Muhsin Yıldırım, oğullarının tabutuna sarıldı. Şehidin 10 yaşındaki kardeşi Buse Yıldırım'ın da büyük üzüntü yaşadığı görüldü.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından sağanak altında kıldırılan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Editör: Mehmet Çalışkan