Koronavirüs tedbirleri kapsamında giderek yaygınlaşan video konferas sistemlerini en etkin şekilde kullanan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, kurban mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan "Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" kampanyası tanıtım çalışmalarına katılıyor.

Daha önce 81 ilin müftüsüyle video konferas düzenleyen Erbaş, bugünde yurt dışı teşkilatlarında görev yapan Ataşe ve Müşavirlerle bir toplantı yaptı.

Pandemi sürecinde tüm dünyanın zor günler geçirdiğini dile getiren Erbaş, bu zorlu süreçte bulundukları ülkelerde yapmış oldukları hizmetler nedeniyle Ataşe ve Müşavirlere teşekkür etti.

- Öyle bir kampanya yürütelim ki

Vekalet yolula kurban faaliyetinin küresel bir iyilik hareketi olduğuna vurgu yapan Erbaş,  “Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Programı”nın da bir yardımlaşma vesilesi olduğuna dikkati çekerek, “Öyle bir kampanya yürütelim ki “İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır” hadis-i şerifinde belirtilen o ilke gereğince en hayırlı insanlardan olma fırsatı olarak bunu değerlendirelim.” dedi.

- Her yere iyiliği ulaştıracağız

Erbaş konuşmasını, "Bir dilim ekmeğe, bir parça kurban etine muhtaç milyonlarca insan var. Onlara Diyanet İşleri Başkanlığı olarak ulaşmak zorundayız. Bu bizim üzerimizde bir vazifedir, emanettir. Milletimizin kurban vekaletini de istismar ettirmeden sağlıklı bir şekilde ehil insanların eli ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanız gerekiyor. Bunu çok önemsiyoruz. Sizler de bugüne kadar yapmış olduğunuz gayretli çalışmaları daha da artırarak bu işe sarılmalısınız. Yaptığımız bu faaliyet, küresel çapta bir iyilik hareketidir, iyilik yarışıdır. Her yere iyiliği ulaştıracağız." ifadeleriyle sonlandırdı.

Başkanlık merkezinde gerçekleşen toplantıya, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun, Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdal Atalay ve TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı İhsan Açık da katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan