Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl ikincisi düzenlenen "Roman Çalıştayı", Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katılımıyla Ankara'da başladı.

Çalıştayda konuşan Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, "Çalıştayımızın birinci oturumunda, Roman vatandaşların dini ve manevi açıdan yaşadıkları sorunları, bizatihi Roman vatandaşlarımızı temsil eden kişilerden dinleyeceğiz. İkinci oturumda, gençlik ve aile üzerinde Roman vatandaşlarımızın Diyanet İşleri Başkanlığından beklentilerini konuşacağız." dedi.

25 Nisan 2019 tarihinde gerçekleştirilen I. Roman Çalıştayı'nda alınan kararları anımsatan Albayrak, Roman çalıştayının ilkinde alınan kararlara uygun şeklinde ülke genelinde Roman vatandaşlara yönelik 13 bin 441 etkinlik gerçekleştirildiğini söyledi.

Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aldığımız karara uygun bir biçimde ülke genelinde, camilerimizden Kur'an kurslarına, Diyanet Gençlik Merkezleri'nden Diyanet Okuma Salonları'na, Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde gerçekleştirilen ayni ve nakdi yardımlardan sohbet etkinliklerine, piknik ve kültür gezilerinden ev ziyaretlerine varıncaya kadar illerimizden gelen Roman vatandaşlara yönelik etkinlikler kapsamında yürütülen faaliyetleri içeren 2021 raporuna göre 13 bin 441 etkinlik gerçekleştirildi. Özellikle ifade etmem gerekiyor ki pandemi döneminde birçok faaliyetimizi gerçekleştiremedik. Salgına rağmen 2021 raporuna göre etkinlikler kapsamında en az 155 bin 828 kişiyle yüz yüze iletişime geçildi."

Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen çalıştaya Roman sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra Roman din görevlileri ve Roman vatandaşların yoğun olarak bulunduğu bölgelerde görev yapan müftü, vaiz ve imam hatipler katılıyor.

Editör: Mehmet Çalışkan