Türkiye'de devam eden orman yangınlarının sona ermesi niyazıyla ülke genelindeki 90 bini aşkın camide cuma vaktinde dua edildi.

Türkiye genelinde toplam 44 ilde ve 208 farklı noktada çıkan orman yangınlarından 196'sının kontrol altına alındığı bildirildi.

90 bin camide Yasin, Fetih ve Mülk suresi okundu, dualar edildi

Devam eden yangınların bir an önce sona ermesi için Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde ülke genelindeki tüm camilerde cuma namazı öncesinde Yasin, Fetih ve Mülk suresi okundu, dualar edildi.

Türkiye'deki orman yangınlarının söndürülmesi için Kars'taki tüm camilerde dua edildi

Türkiye'de yanan ormanların yeşillendirilmesi amacıyla fidan bağışı kampanyası başlatılan Kars'ta, ülkede devam eden orman yangınlarının söndürülmesi için tüm camilerde dua edildi.

Yaklaşık 10 gündür ülkede devam eden orman yangınlarının bir an önce söndürülmesini isteyen Karslılar, kentteki camilerde cuma namazı öncesi dua etti.

Fethiye Camii'nde dua eden İl Müftüsü Yusuf Eviş, ülke genelinde etkili olan yangın ve sel felaketleri nedeniyle tüm camilerde dua edildiğini belirterek "Van'da, Artvin'de sel felaketleriyle uğraşılırken Ege ve Akdeniz'de yangın felaketleri meydana geldi. Yangınların büyük kısmı kontrol altına alındı." dedi.

Müftülük ve din görevlileri olarak yanan ormanlar için vatandaşlarla camilerde dua edip fidan bağışı kampanyası başlattıklarını anlatan Eviş, ilk olarak kendilerinin bin fidan bağışladığını söyledi.

Eviş, "Din görevlisi gönüllü arkadaşlar var, bağışlanan fidanları orman yangınlarının olduğu alanlara dikecekler. Cemaatimizle ilerleyen günlerde de kampanya düzenleyeceğiz inşallah. Vatandaşlarımızın bağışladığı fidanları da yanan ormanlık alanlarda toprakla buluşturacağız. Allah'ın izniyle ülke olarak her şeyin üstesinden geliriz." ifadelerini kullandı.

Müftülük ve din görevlileri olarak yanan ormanlar için vatandaşlarla camilerde dua edip fidan bağışı kampanyası başlattıklarını aktaran Eviş, İl Müftülüğü olarak bin adet fidan bağışında bulunduklarını söyledi.

Eviş, "Din görevlisi gönüllü arkadaşlarımız, bağışlanan fidanları orman yangınlarının olduğu alanlara dikecekler. Cemaatimizle ilerleyen günlerde de kampanya düzenleyeceğiz. Vatandaşlarımızın bağışladığı fidanları da yanan ormanlık alanlarda toprakla buluşturacağız. Allah'ın izniyle ülke olarak her şeyin üstesinden geliriz." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır

Ülke genelindeki 90 bini aşkın camide olduğu gibi Diyarbakir'daki tüm camilerde de sel felaketleri ve orman yangınları gibi doğal afetlerin sona ermesi niyazıyla dua edildi.

Cuma namazı öncesinde Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dua eden İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, "Ya Rabbi! Salgınla, yangınla, sel ve heyelanla ağır bir imtihandayız. Merhamet ve şefkatinle acılarımızı dindir Ya Rabbi! Rahmet yüklü bulutlarınla yangınlarımızı söndür Ya Rabbi! Bu çetin günlerde rahmet ve inayetine her zamankinden daha çok muhtaç kullarına, bütün mahlukatına yardımını gönder Ya Rabbi! Ormanlarda yaşamasını takdir ettiğin milyonlarca dilsiz canlılar hürmetine, diri diri yanmaktan onları kurtarmak için bol yağmurlarını gönder Allah’ım! Sen her şeye kadirsin; gücümüzü artır, sabrımızı artır, cesaretimizi artır, imkanlarımızı artır, rüzgarını durdur Allah’ım! Yangınları söndürme mücadelesinde devletimizi, milletimizi, görevleri başında amansızca mücadele eden kardeşlerimizi muvaffak eyle Allah’ım!." duasında bulundu.

Kilis

Kilis İl Müftülüğü tarafından Merkez Hacı Mustafa Cümbüş Camii'nde Kur'an-ı Kerim ve dua programı düzenlendi.

Sel ve orman yangını gibi doğal afetlerin sona ermesi niyazıyla Kilis Müftüsü Abdurrahman Şahin tarafından yapılan duaya, Kovid-19 tedbirleri eşliğinde camiyi dolduran cemaat de "amin" diyerek eşlik etti.

Orman yangınlarında vefat edenler için Afyonkarahisar'da gıyabi cenaze namazı kılındı

Türkiye'deki orman yangınlarında vefat edenler için Afyonkarahisar'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Vatandaşlar, İmaret Camii önünde cuma namazı çıkışında gıyabi cenaze namazı için saf tuttu.

Ardından İl Müftüsü Sinan Kazancı, Türkiye'deki orman yangınlarında vefat eden vatandaşlar için gıyabi cenaze namazı kıldırdı, dua etti.

Editör: Mehmet Çalışkan