Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde, 2019-2020 eğitim öğretim döneminde Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı öğrenci yurtlarında manevi danışman olarak görev yapacak personele yönelik eğitim programı Ankara Kızılcahamam’da başladı.

Mevcut durumu değerlendirmek, hizmette verimliliği artırmak ve geleceğe yönelik planlamalar yapmak amacıyla düzenlenen eğitim programına 400 manevi danışman katılıyor.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş’ın açış konuşması ile başlayan eğitim programında, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak ile Kredi ve Yurtlar Genel Müdürü Recep Ali Er de birer sunum yaptılar.

Eğitim programının birinci günü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın “Beklentiler ve Yönelimler Arasında Gençler” konulu konferansıyla tamamlandı.

Program kapsamında Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın da manevi danışmanlarla bir araya gelmesi bekleniyor.

Editör: Mehmet Çalışkan