Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yurdun dört bir yanında açılan ve vatandaş tarafından büyük ilgi gören 4-6 Yaş Grubu Kur'an kurslarında milli ve manevi değerlerini öğrenen örnek nesil yetişiyor.

2010'lı yılların başında temeli atılan 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursları, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın din eğitimi alanında yaptığı en büyük atılım olarak kabul ediliyor.

28 Şubat döneminden kalan bazı uygulamalarla Yaz Kur'an Kurslarına kayıtlarda 5. sınıftan mezun olma şartının da kaldırıldığı 2010'lu yıllarda açılan 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursları, çocuklarını milli ve manevi değerlerle yetiştirmek isteyen ebeveynlerin öncelikli tercihi oluyor.

Bu kurslarda, sevgi, saygı ve doğruluğun güzelliği - yalan ve iftiranın kötülüğü gibi dini değerlerin yanı sıra abdest nasıl alınır, namaz nasıl kılınır gibi temel dini vecibeler de öğretiliyor.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, toplum nezdinde büyük teveccüh gören 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kurslarına yönelik paylaştığı mesajda;

"Peygamberimiz (s.a.s) çocuklarımıza 7 yaşına kadar sevginin,saygının,doğruluğun güzelliğini; yalanın,iftiranın kötülüğünü; değerlerimizi,abdest nasıl alınır,namaz nasıl kılınır gibi temel dini vecibeleri öğretmemizi istiyor.4-6 yaş Kur'an kurslarımızda bunun eğitimini veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan