Her yıl Türkiye'den yaklaşık 80 bin vatandaş hac ibadeti için sıra bekliyor.

2020 yılı başlarında tüm dünyada etkili olan kornavirüs (covid-19) salgını nedeniyle Suudi Arabistan hükümeti dış devletlerden hacı adayı kabul etmemiş ve ülke içinden belirli sayıda hacı adayıyla koronavirüs tedbirleri çerçevesinde hac ibadetini yerine getirmişti. 

Yine Suudi Arabistan hükümeti geçen yıl hac ibadetinin yapılıp yapılmaması noktasında Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre karar vermişti.

Gelinen süreçte koronavirüs aşısının bulunması ve kademeli olarak uygulanmaya başlamasıyla birlikte akıllara, "bu yıl Türkiyeli hacı adayları için hac ibaeti olacak mı?" soruları geldi.

Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan hükümeti tarafından yapılan hac ibadeti için aşı şartı getirileceği yönünde açıklamanın ardından gözler, bu yıl Türkiye'den hacı kabul edilip edilmeyeceğine çevrildi.

Yapılan açıklamar değerlendirildiğinde Suudi Arabistan Hükümeti tarafından hangi ülke ve hangi marka aşının kabul edileceği de ayrı bir merak konusu oldu.

Aşı süreci tüm dünyada devam ederken Diyanet İşleri Başkanlığından ise henüz 2021 yılı hac ibadetine ilişkin resmi bir açıklama gelmedi.

Kabe Canlı Yayın

Editör: Mehmet Çalışkan