Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan seminerin açış ve selamlama konuşmasını Kayseri İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven yaptı.

Sorasında kürsüye davet edilen Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan şunları kaydetti:

“2020 yılı programlarımız için geçen hafta itibarıyla çalışmalarımıza başladık. Hac ön kayıtları ve kura çekimi ile ilgili siz değerli arkadaşlarımızı buraya topladık. Burada iki hacılarımızın kayıtlarının nasıl olacağı, ön kayıtların nasıl alınacağı gibi hususları müzakere edeceğiz. Ancak bu sene diğer yıllardan farklı olarak umreye de biraz değineceğiz. Burada sahada fiilen çalışan arkadaşlarımız var. Onların yaşamış olduğu sıkıntılar var.  Burada her alanda sizleri dinleyeceğiz. Sizin yaşamış olduğunuz o sorunları hep beraber burada mütalaa edeceğiz. Sizlerden gelen o kıymetli teklifleri bizler mesai arkadaşlarımızla birlikte tekrar mütalaa edeceğiz. Sizlerin bu süreçte katkılarınızı bekliyoruz.

Hac ve umre hizmetleri üç sacayağı olan bir hizmettir: Bunlar; Cenab-ı Allah’ın yardımı, ekip ruhu, tecrübe ve rehberlik olarak tanımlayabiliriz. İşte bu üç unsur bir araya geldiğinde, hac ve umrede başarı elde ediliyor. Çalışmalarımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

“2020 Yılı Hac Büro Personeli Eğitim Semineri”ne Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Kayseri Müftüsü Şahin Güven, Hac ve Umre Hizmetleri Daire Başkanı Esma Erten, Kurullar ve Koordinasyon Daire Başkanı Muhammed Zeyd Özel, Hac Hizmetleri Daire Başkanı Süleyman Sarı ve İl Müftülüğü personeli katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan