Denizli İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğünce “Okullar Engelliği Tanıyor, Yüreklerdeki Engelleri Aşıyor” isimli proje hazırlandı.

Proje kapsamında ilk ve orta dereceli okullarda din görevlileri tarafından seminerler verildi.

Proje kısa sürede meyvelerini vermeye başladı. Denizli Kezban Ali Çınar İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, harçlıklarıyla 2 adet tekerlekli sandalye aldılar.

Öğrencilerin aldığı sandalyeler, ‘Engeliler Günü’ kapsamında düzenlenen programda engelli vatandaşlara hediye edildi.

İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğünce düzenlenen “Engelliler Günü” programı, öğrencilerin okudukları şiirlerle başladı.

İl Müftülüğü Şube Müdürü Cengiz Oruç; “Sevgili öğrenciler, sizler engellilere verilmesi gereken değeri en güzel şekilde gösterdiniz, bu güzel davranışınızla hepimizi mutlu ettiniz. Engelli iki kardeşimizin yürüyecek ayağı oldunuz. Buna sebep olan İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğümüze, okul müdürümüze ve siz güzel gönüllü öğrencilere çok teşekkür ederim.” dedi.

Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan ise şöyle konuştu:

“Sizler belki miktarı az olan bir iki lira toplayarak bu tekerlekli sandalyeleri aldınız, lakin siz bu şekilde davranış sergileyerek belki harçlığınızın tamamını verdiniz. Bu davranışınız bizlere örnek olacak bir davranıştır. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.” 

Öğrencilerin engelli vatandaşlar için aldıkları tekerlekli sandalyelerin teslim edilmesiyle program sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan