Üniversiteli gençler sabah namazında buluştu

Denizli Müftülüğü “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” kapsamında üniversiteli gençlere yönelik “Sabah Namazında Huzurda Buluşalım” programı düzenledi.

Pamukkale Üniversitesi kampüsünde yer alan Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camii'nde düzenlenen programa Diyanet İşleri Başkanlığı Başmüfettişi İbrahim Hatipoğlu, İl Müftüsü Mehmet Aşık, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında kalan öğrenciler, TÜGVA yükseköğrenim yurdu öğrencileri, din görevlileri vatandaşlar ve Pamukkale Üniversitesi öğrencileri katıldı.

Sabah ezanının okunmasıyla başlayan program, Pamukkale Müftülüğü Vaizi Semih Keskin’in gençlere yönelik yaptığı sohbet ile devam etti.

İl Müftüsü Mehmet Aşık'ın kıldırdığı sabah namazından sonra, hep birlikte tesbihat ve zikir yapıldı.

Namaz ve tesbihatın ardından gençlere hitap eden İl Müftüsü Mehmet Aşık konuşmasına “Batman’da hain bir pusuyla şehit olan askerlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve ailelerine sabr-ı cemil diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.” sözleri ile başladı.

Müftü Aşık konuşmalarına şöye devam etti:

"Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde sabah namazı buluşması programına katıldığınız için sizleri tebrik ediyorum. Sabah namazına gelerek bu güzel mabedi dolduran siz değerli gençlerimize ve cemaatimize canı gönülden teşekkür ediyorum.

Peygamber Efendimiz (s.a.s.) ‘Sabah namazının iki rekât sünneti, dünya ve dünyadaki her şeyden daha hayırlıdır.’  buyuruyor. Efendimiz bu hadis-i şerifinde sabah namazının faziletini ve kıymetini bize bildiriyor. Yine Peygamber Efendimiz (s.a.s.) bir başka hadis-i şerifte ‘Sabah namazını kılan, Allah’ın zimmetindedir yani koruması altındadır.’ buyuruyor. Güne sabah namazıyla başlayan, burada ve diğer camilerimizde sabah namazını cemaatle birlikte kılan mümin kardeşlerimiz, bu kutlu zamanın feyiz ve bereketinden fazlasıyla istifade ediyorlar. Sağanak bir rahmete nail oluyorlar. Bu fecir vakti,  duaların müstecab olduğu zaman dilimi, Rabbine kıyam halinde geçiriliyor. Günün bereketine ermek isteyen kardeşlerimizi sabah namazını kılmaları için camilerimize bekliyoruz. Bu vesileyle tekrar tüm şühedamıza rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve ailelerine ecri cezir ve sabrı cemil diliyorum.”

Gençleri sabah namazında secdede buluşturan bu anlamlı program, hayırseverlerin öğrencilere ve cami cemaatine yaptığı kahvaltı ikramıyla son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan