Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Süleyman Erdoğan yaptığı konuşmada,  "Diyanet İşleri Başkanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız arasında yapılan protokol çerçevesinde yapılan  “Umre Ödüllü Değerler Eğitimi Yarışması”na 71 çocuğumuz katıldı. Yarışmaya katılan çocuklarımızdan bir erkek ve bir kızımız umre ödülünü kazandı. Değerli İl Müftümüzün gayretleri neticesinde belki diğer illerde olmayan bir ilki gerçekleştirerek dereceye girenlere ve sınava katılan herkese ödül verecekler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum." dedi.

Peygamber Efendimiz (s.a.s.)’ın İslam’ı tebliğ ederken, toplumun yeniliğe açık, idealist ve enerjik kesimini oluşturan gençlerden büyük ölçüde destek aldığını dile getiren İl Müftüsü Mehmet Aşık ise, "Nitekim ilk sahabe nesline bakıldığında, onlardan çoğunun gençler olduğu görülür. İlk Müslümanlardan birkaç kişi 50 yaş civarında, birkaç kişi 35 yaşın üzerinde, geri kalan çoğunluk ise 30 yaşın altında bulunuyor ve bunların yaş ortalaması 6 ile 17 arasındaydı. Genç yaşta İslam’ı kabul edenlerden Hz. Ali , Abdullah b. Ömer , Ukbe b. Âmir , Zeyd b. Hârise, Abdullah b. Mes’ûd, Habbâb b. Eret ve Zübeyr b. Avvâm  sizlerin yaşlarınızda idiler. Başlangıçtan itibaren Hz. Peygamber’in (s.a.s.) yanında bulunan bu gençler, nübüvvetin ilk yıllarında ona en güçlü desteği vermişler, canla ve başla İslam dinin yayılmasına katkı sunmuşlardır. Peygamber Efendimiz gençlerin yaşlarına bakmadan onlara kritik görev ve sorumluluklar yükleyerek dine hizmet ettirmiş 17 yaşındaki Usame’yi komutan tayin etmiştir. Tarihimize baktığımızda İstanbul'u fetheden 21 yaşında ki Fatih Sultan Mehmet'e baktığımızda 14 yaşında tahta çıktığını görüyoruz. Şanlı tarihimize baktığınızda az önce sunduğum örnekleri fazlasıyla göreceksiniz. Değerli çocuklar ve gençler! Biz sizleri önemsiyoruz. Bugünün öğrenci ve gençleri, yarının büyükleri olacaksınız. Yaşadığımız zamanın kıymetini bilerek, geleceğe daha iyi hazırlanmalısınız. Çünkü geçen zamanın geri dönüşü yoktur. Allah’ın izniyle kendinizi iyi yetiştirseniz, bu aziz vatanımıza ve Ümmet-i Muhammed’e hayırlı hizmetler yaparsınız. Bu vesileyle ilk defa düzenlenen yarışmaya katılımlarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Sınava katılan her öğrencimizi umre ödülü ile ödüllendirmeyi çok arzu ediyorum .Bu sene 1. Olanlara 500 TL,  2. Olanlara 400 TL. , 3. Olanlara 300 TL ve diğer katılan tüm gençlerimize 200 er TL mansiyon ödülü veriyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda yapılacak sınavlarda umre ödülünün artırılması için çalışacağız. Tüm öğrencilerimizi bir sonra yapılacak sınav için şimdiden çalışmaya başlamalarını tavsiye ediyorum." dedi.

Konuşmalardan sonra dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle son buldu.

Ödül törenine İl Müftüsü Mehmet Aşık, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Süleyman Erdoğan, İl Müdür Yardımcısı Gökhan Çakırlı, İl Müftü Yardımcısı Ramazan Özgün Türkmen, İl Müdürlüğü personeli, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü ile Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğünde koruma ve bakım altında bulunan 71 çocuk katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan