Pamukkale İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünce liselerde görevli kadın gençlik temsilcileri ile okul temsilcisi öğrencilere yönelik düzenlenen kamp programının kapanışına İlçe Müftüsü Nihat Sevil de katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan İlçe Gençlik Koordinatörü Nilda Arkan, kamp programı sayesinde bir arada bulunduklarını belirterek “Şehitlik ziyaretiyle başlayan kamp programı, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve hatim duası ile devam etti. Kur'an kursu ziyareti sonrası çeşitli aktiviteler yapılarak gençlerimizin kaynaşması için ortamlar oluşturduk. Bu tür çalışmalar artarak devam edecektir." dedi.

İlçe Müftüsü Nihat Sevil ise şunları söyledi:

"Gençlik, her toplumun övünç, kuvvet, ümit ve arzu kaynağıdır. Gençler her sahada, ülkesinin ve milletinin inşasında ve yükselmesinde lokomotif vazife görür. Genç nesillere değer veren her millet yükselmiş, onları ihmal edenler ise gelişememiştir. Toplumların ayakta kalması, dinin muhafazası, kültürel değerlerin korunması ahlaklı gençlerin çalışmaları sayesinde olur."

Peygamber Efendimizin (s.a.s.) İslâm toplumunun şekillenmesinde, İslâmî değerlerin yaşanmasında ve yayılmasında gençlere büyük görevler verdiğini belirten Müftü Sevil konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Allah Resulünün (s.a.s.) gençlerin ilim alanında yetişmesine büyük önem verdiğinin alameti Ashab-ı Suffe'dir. Zekâ ve kabiliyetine güvendiği gençlerin ilimde uzmanlaşmaları için bütün engelleri kaldırmış, başkalarına göstermediği müsamahayı gençlere göstermiştir. Peygamberimiz (s.a.s.), sorumluluk gerektiren en yüksek görevlere hazırlanmalarını, gençliğin tabii hakkı ve toplum yararının bir gereği olarak görüyordu. Bundan dolayı gençlere özel ilgi gösteriyor ve onları sürekli teşvik ediyordu. O dönemde görev ve sorumluluklarının bilincinde olan kumandanlar, âlimler ve hâkimler yetişmişse bu ancak Peygamber Efendimizin (s.a.s.) yardımı, ilgisi ve teşviki sayesinde olmuştur."

Hatıra fotoğrafının çekilmesi ile program sona erdi.

Fatih Yatılı Kız Kur’an Kursunda yapılan kapanış programına İlçe Müftüsü Nihat Sevil, İlçe Gençlik Koordinatörü Nilda Arkan, okul temsilcileri, liselerde görevli kadın gençlik temsilcileri ve aileleri katıldı. 

Editör: Mehmet Çalışkan