Moral ve manevi destek sağlamak amacıyla 111’i erkek 629’u kadın 740 yaşlı vatandaş, Pamukkale İlçe Müftülüğü koordinesinde, cami görevlileri ve eşleri tarafından ziyaret edildi. Yapılan ziyaretten dolayı sevinç ve şaşkınlık yaşadıklarını belirten yaşlılar, unutmamış olmanın memnuniyetini de dile getirdiler. Yapılan ziyaretlerde Kur’an tilaveti ve dualar, onları bir hayli mutlu etti.

Konuyla ilgili yapılan toplantıda değerlendirmelerde bulunan Pamukkale İlçe Müftüsü Nihat Sevil, “Yaşlılarımızın ziyaret edilmesi ile ilgili konuyu sizlere açtığımda her bir imamımızın bu çalışmayı canı gönülden benimsediğini hissetmiştim. Yapılan ziyaretler sonucunda alınan raporlarda da bu hissimde yanılmadığımı her birinizin büyük bir heyecanla ziyaretleri gerçekleştirdiğinizi gördüm. Bazı imamlarımızın listeyle sınırlı kalmayıp mahallindeki diğer yaşlılarımızı da ziyaret etmesinden büyük bir memnuniyet duydum. Bu ziyaretler kadar önemli diğer vazifemiz ise; gençlerimize yaşlılarımızın değerini akraba ziyaretinin önemi aşılamak. Bunu başardığımız takdirde yalnız yaşayan yaşlımızın kalmayacağına inanıyorum. Şu anda yaz kuran kurslarına katılan gençlerimiz ile de yaşlılarımızın ziyaret edilmesi konusunda çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Pamukkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeleri ile birlikte yapılan değerlendirme sonucunda, yaşlılarımız ile ilgili çalışma yapmaya karar vermekle çok isabetli bir karar verildiğini bugün daha net anladığını belirten Kaymakam Balcıoğlu, toplantıda ziyaretler ilgili anılarını paylaşmak isteyen görevlilere söz vererek onları dinledi. Duygusal anların da yaşandığı toplantıda kapanış konuşmasını yapan Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu; “İmamlarımızın toplum nezdindeki itibarı her zaman farklı olmuştur. Sizlerin arkanızda saf tutan yaşlılarımızın haricinde caminize gelemeyen yalnız yaşayan yaşlılarımızı evlerinde ziyaret etmeniz ise yaşlılarımıza devletimizin onları unutmadığını, her daim yanlarında olduğunu hissettirmiştir. Artık devletimiz her alanda güçlü hale geldi. Her hanede devletimizin varlığı hissedilir vaziyette. Sayın Cumhurbaşkanımız her konuşmasında yaşlılarına, kimsesizlerine, engellilerine, yetimine öksüzüne sahip çıkamayan devletin aciz devlet olduğunu belirtmektedir. Cumhurbaşkanımızın bu ifadeleri biz devlet görevlileri için bir talimat niteliğindedir. Bu talimatı da ilçemizde muhtarlarımızla imamlarımızla ve öğretmenlerimizle birlikte yerine getireceğiz. İnşallah yapmış olduğumuz bu çalışma ile öncelikle, kimsesiz yaşlılarımızı yalnız bırakmayacağız sonrada yaz Kuran Kurslarına katılan çocuklarımıza, okullarda öğrenim gören öğrencilerimize ataya saygıyı, sıla-i rahimin önemini aşılayarak yaşlılarımızı yalnızlıktan kurtaracağız. Yapılan her ziyaretin ayrı bir anlamı, her ziyaretin de ayrı bir güzelliğinin olduğunu biliyorum. Bu ziyaretlerin maddi karşılığı yok ancak manevi karşılığını sizler çok daha iyi biliyorsunuz. En mutlu olduğum konu ise bu ziyaretleri görev olarak değil de gönülden benimseyerek yapmanızdır” dedi ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan