İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantı, İl Müftü Vekili Hasan Hüseyin Palabıyık’ın açış ve selamla konuşmasıyla devam etti.

İl Müftü Vekili Palabıyık, “Türkiye Diyanet Vakfının yardımsever milletimizin bağışlarını 145 ülkede ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını” belirtti.

TDV 2019 vekâlet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 890 TL, yurtdışında ise 725 TL olarak belirlendiğini hatırlatan Palabıyık şöyle devam etti:

“İslam âleminin umudu ve ümidi necip milletimizdir. Bizler bin yıl İslam’a bayraktarlık yapmış bir ecdadın bize miras bıraktığı misyonun varisleriyiz. Gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizle yakınlaşmamıza, gönüllerini önceden olduğu gibi bugün de bağlayacak, sevgi ve muhabbetin oluşmasına vesile olacak muhteşem ibadette yerimizi almalıyız.

Türkiye Diyanet Vakfı 44 yıldır devam eden sosyal ve hayrî hizmetlerinin yanında 1993 yılından beri vekâletle kurban organizasyonu yapıyor. 1993 yılında başlayan vekâletle kurban organizasyonumuz sayesinde, milletimizin emanetleri hiçbir şaibeye fırsat vermeden, sorumluluk bilinciyle yerine getirilmekte ve her geçen yıl artarak devam etmektedir. Başkanlığımız ve Vakfımızın çalışmalarında din görevlilerimize önemli görevler düşmektedir. İhtiyaç sahiplerine ulaşmak ve onlarla aramızda gönül köprüleri kurmak için Vakfımızın yaptığı organizasyonlara desteklerimizi artırmalıyız.”

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Vaizi Ahmet Ünal ise şöyle konuştu:

“Vekâletle kurban organizasyonu kapsamında 2018 yılında TDV’ye bağışlanan 430 bin 8 hisse kurban, yurt içinde il ve ilçeler olmak üzere 287 merkezde, yurt dışında 143 ülkenin 436 bölgesinde bizzat gönüllü ve görevliler nezaretinde kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Vekâletle kurban organizasyonu sadece kurban etini ihtiyaç sahiplerinin sofrasına ulaştırma faaliyeti değildir, bu bir irşat faaliyetidir. Yapılan yardımlardaki hedefimiz irşattır. Kurban hissesi sayesinde yurt içinde ve yurt dışında din, dil, ırk ayrımı yapmadan milyonlarca insanın gönlüne giriyoruz. Yurt dışında mağdur ve mazlum gönül coğrafyamızdaki ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımlar sayesinde Türkiye Cumhuriyetimiz tanıtılıyor, öte yandan kurulan gönül köprüleri sayesinde kardeşlik ve muhabbet bağları güçlenerek İslam’ın tanıtılması sağlanıyor.”

Ünal, 2019 yılında hayırsever vatandaşların katkıları ve din görevlilerinin gayretleri ile kurban bağış sayısının 500 bin hisse olarak hedeflendiğini belirterek, “Kayıtlara göre Denizli’de 2017 yılında bin 965 hisse kurban bağışı yapılmış, 2018 yılında 4 bin 9 kurban hissesi ile yapılan bağış %104 oranında artış göstermiş. Bu büyük bir başarıdır. Vakfımız adına sizlere ve Denizlili kardeşlerimize teşekkür ederiz. İnşallah siz değerli din gönüllüsü kardeşlerimizin gayretleriyle ve hayırsever milletimizin destekleri ile 500 bin hisse hedefimize ulaşmayı arzu ediyoruz.” dedi.

Vekâlet yoluyla kurban organizasyonuna PTT ve anlaşmalı bankalar üzerinden müracaatın son gününün 9 Ağustos, müftülüklere yapılacak müracaatların son gününün ise 10 Ağustos olduğunu hatırlatan Ünal, “Kampanyamız 10 Ağustos’ta sona erecek. Bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız,  www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden online bağış yapabilecekleri gibi il ve ilçe müftülüklerimize, cami görevlilerimize, PTT şubeleri ile anlaşmalı bankalar aracılığıyla da vekâlet yoluyla kurban programına katılıp kurbanlarını vekâlet yoluyla kestirebilirler.” diye konuştu.

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Mehmet Gazi Salonu'nda yapılan toplantıya İl Müftü Vekili Hasan Hüseyin Palabıyık, Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Vaizi Ahmet Ünal, İl Müftü Yardımcısı Hamide Belgrat, ilçe müftüleri, vaizler, müftülük personeli, il genelinde görev yapan din görevlileri ile Kur'an kursu öğreticileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan