Koronavirüs salgını nedeniyle mağduriyet yaşayan ailelere destek olmak amacıyla Türkiye Diyanet Vakfınca ülke genelinde sürdürülen "Vakit Türkiye İçin İyilik Vakti" yardım kampanyası kapsamında, il ve ilçe müftülükleri ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşuyor.

Yardım kampanyası kapsamında, Bekilli İlçe Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Bekilli şubesi iş birliğinde, mahalle bakkallarından veresiye alışveriş yapan vatandaşların borçları ödeniyor.

Uzun süredir mahalle bakkalına borçlarını ödeyemeyen vatandaşların yoğun olduğu bakkalların tespit edilerek ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak üzere harekete geçen Bekilli İlçe Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Bekilli Şubesi ile birlikte mahalle mahalle dolaşıp veresiye defterlerini satın alıyor.

TDV gönüllüleri ile birlikte bakkallardan veresiye defterlerini teslim alan İlçe Müftüsü ve TDV Bekilli Şube Başkanı Muhammed Yusuf Yaşar; "Milletimizin her anında yanında olan Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve iyiliğin yeryüzünde hakim olması için ulusal ve uluslararası planda gayret sarf eden Türkiye Diyanet Vakfının ilçemizdeki temsilcisi olan Bekilli İlçe Müftülüğümüz ve TDV Bekilli Şube Başkanlığımız, bu zor zamanlarda Bekillili kardeşlerimizin yanında olmak istemiştir. Başlattığımız bu çalışma, imkânlarımız nispetinde koronavirüsle mücadele süreci boyunca devam edecektir." dedi.

Veresiye defterlerindeki borçlar için ilk etapta 8 bin 300 TL ödendiğini belirten Müftü Yaşar, İlçe genelinde sokağa çıkmaları sınırlandırılan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara aynî ve nakdî yardımların süreceğini belirtti.

Editör: Mehmet Çalışkan