Denizli İl Müftülüğü, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” etkinlikleri kapsamında tanıtım standı açtı.

Yeni Camii avlusunda açılan stantta İl Engelli Koordinatörü Muhammed Sıddık Kodak, İl Müftü Vekili Semih Keskin'e çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Tanıtım standını ziyaret eden Müftü Vekili Keskin, İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğünün engellilere yönelik çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürdüğünü belirterek, "Diyanet İşleri Başkanlığı tüm topluma ve insanlığa hizmet sunma gayesi çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenlemektedir. Bu kapsamda din hizmetleri, din eğitimi, dini yayın ve benzeri alanlarda çeşitli görsel, yazılı ve basılı materyaller oluşturularak engelli kardeşlerimize ulaşmaya, onlara rehberlik etmeye çalışıyoruz. Bugün burada açtığımız stant ile farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. İl ve ilçe engelli koordinatörlüklerimizin çalışmaları kapsamında fedakarca çalışan din görevlilerimiz vesilesiyle engelli vatandaşlarımızla ortaya çıkan engelleri kaldırmaya çalışıyoruz. Şunu unutmamak lazım; asıl engellilik aklını, gönlünü, elini ve dilini şefkat ve merhamete kapatmaktır." dedi.

Standı ziyaret eden vatandaşlara Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan "O'na Gelene Engel Yoktur" kitabı hediye edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan