Denizli Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı ev sahiplinde gerçekleşen toplantıda iş adamlarına hitap eden İl Müftüsü Mehmet Aşık, Diyanet İşleri Başkanlığı Zekat Organizasyonu hakkında bilgilendirmede bulundu.

Müftü Aşık, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın bünyesinde Zekat Hizmetleri Daire Başkanlığının ve Türkiye Diyanet Vakfı bünyesinde Zekat müdürlüğü kurulduğunu, zekat ibadetinin halkımıza doğru şekilde anlatmanın kendilerinin görevi olduğunu, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla toplanan zekâtların %100 ünün mahallinde dağıtıldığını ve geçen yıl Denizli’nin 81 ilin içerisinde zirveye taşındığını” ifade etti.

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ise “Bugüne kadar Denizli için hayri hizmetlerde nasıl çalıştıysak bugünde ve sonrasında da Zekat ibadeti için öyle çalışacağız. Bizleri buraya davet ederek zekat konusunda bilgilendiren Denizli Müftümüze ve ekibine teşekkür ederim. Zekat ibadetinin doğru anlaşılması ve üyelerimize doğru anlatılması çok önemli biz üzerimize düşen görevi her zaman yapmaya hazırız.” dedi.

Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan zekat sinevizyonu izlenerek sunum yapıldı.

Toplantı yapılan dua ile son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan