Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde il ve ilçe müftülükleri tarafından “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri düzenleniyor.

Bu kapsamda Denizli İl Müftülüğü 15 Temmuz Ruhunu yaşatmak ve vatandaşları din istismarına karşı bilinçlendirmek amacıyla gençlere, kadınlara ve erkeklere yönelik üç ayrı panel düzenledi.

“Din İstismarına Karşı Mücadele”,  “Milli Birlik ve Beraberlik”, “15 Temmuz ve Milli Mücadele” konuları Pamukale Üniversitesi öğretim üyeleri,  İl Müftü Yardımcıları,  İlçe müftüleri, kadın ve erkek vaizler tarafından katılımcılara anlatıldı.

- Aklımızı kiraya vermemek için sahih dini bilgilerle kendimizi donatmalıyız

Denizli İl Müftülüğünce düzenlenen 15 Temmuz etkinlikleri hakkında bilgilendirmede bulunan İl Müftüsü Mehmet Aşık, "Dinimizi sahih dini bilgilerle öğrenmemiz lazımdır. Aklımızı kiraya vermemek için sahih dini bilgilerle kendimizi donatmamız gerekiyor. Bunun içinde Diyanet İşleri Başkanlığımız vatandaşlarımıza sahih dini bilgileri ulaştırmada aşkla çalışmaktadır. Menfur kalkışmanın yaşandığı o gecede minarelerden sala ve tekbirler ve meydanları ilk olarak dolduran görevlilerimiz bugün de aynı şekilde 15 Temmuza sahip çıkarak halkımızı bilinçlendirmektedir. 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik gününe haftalar öncesinden hazırlıklarımızı yapıyoruz. Denizli’mizde İl Müftülüğümüz koordinesinde 19 İlçe Müftülüğümüz,1600 den fazla din görevlimiz canı gönülden programlar gerçekleştirmektedir. Camilerimizde,  Kur 'an Kurslarımızda gerçekleştirdiğimiz programlar yanında bu şekildeki salon programlarımız ve sosyal medya ile Denizli’mizde ulusal yayın yapan televizyon kanallarında da programlar icra etmekteyiz. Kovid tedbirleri kapsamında gerçekleştirdiğimiz panellerimize katılan herkese ve gerçekleşmesinde emeği geçen tüm görevlilerimize teşekkür ederim.' dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan