Merkezefendi İlçe Müftülüğüne bağlı Servergazi Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimini tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulanan Hafızlık Tespit Sınavı’nda başarılı olan 19 öğrenciye düzenlenen törenle hafızlık belgeleri verildi.

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa İl Müftüsü Mehmet Aşık, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Fatih Işık, İl Müftü yardımcıları, Merkezefendi İlçe Müftüsü Talat Özmet, Kur'an kursu öğreticileri, öğrenciler, aileler ve vatandaşlar katıldı.

Programda katılımcılara hitap eden İl Müftüsü Mehmet Aşık ise, “Ülkemizde birbirinden ayrılmayan hafızlık Kur’an kurslarımız ve imam hatip okullarımız geçmiş dönemlerde çok çetin sıkıntılar geçirdiler. 1998 yılında beş tane cami için Ramazan'da mukabele okumaları için dörder hafız planlıyorduk. Her geçen sene hafızlarımızın sayıları düşüyor, mezun olanlar gidiyor ama yerlerine hafız yetişmiyordu. 2001 yılı geldiğinde camilerimizde ezbere cüz okuyup mukabele okuyacak hafız bulamadık. Hafızlık Kur’an kurslarımız bitme noktasına geldi. Mukabele okuyacak bir tane hafız bulamadık. Allah-u Teala, Kur’an-ı Kerim’de 'Her zorluğun arkasında muhakkak bir kolaylık vardır' buyuruyor. 2015 yılında Denizli'mizde 4 adet hafızlık Kur'an kursumuz vardı. Şimdi ise 14 adet hafızlık Kur'an kursumuz var. Rabbim hafızlarımızın, imam hatip ortaokullarımızın ve Kur’an kurslarımızın sayısını arttırsın.” dedi.

Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu ise "Bir tarafta Diyanet İşleri Başkanlığımız, ülkemizde din hizmetlerinin yürütülmesi ile sorumlu olan Başkanlığımız, diğer tarafta da Milli Eğitim Bakanlığımız, yine eğitim hizmetlerinin yürütülmesi ile ilgili Bakanlığımız. İl Müftülüğümüz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İlçe Müftülüğümüz bir araya gelip çalışınca ne güzel sonuçlar ortaya çıkıyor. Merkezefendi Müftülüğü Servergazi Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimine devam eden, örgün eğitiminin yanında dini eğitiminin bir kısmını da Servergazi İmam Hatip Ortaokulu'muzdan alan ve hafızlığını tamamlayan 19 öğrencimizin hafızlık merasiminde hep birlikte beraberiz. 13-14 yaşlarındaki yavrularımız hem hafızlığını tamamlamışlar hem de örgün eğitimlerine devam ediyorlar. Son sınıfa gelmişler ve Haziran ayında LGS sınavına girecekler. Yavrularımızı hafızlıklarında göstermiş oldukları başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Bilindiği üzere Kur’an-ı Kerim ilk önce yazılı halde gelmedi. Daha sonra kitabi hale getirildi. Daha önce ilk sahabe döneminde hafızlar sayesinde kitap haline getirildi. Kur’an-ı Kerim ilk nazil olduğu günden bu yana tek bir harfi değişmeden bu günlere geldi. İnşallah hafızlarımız aracılığıyla da kıyamete kadar devam edecek ve hiçbir şekilde içeriğinde eksilme ve fazlalaşma olmayacak. Kıyamete kadar indiği günkü tazeliği ile canlılığıyla hafızlarımız aracılığıyla korunacaktır.” diye konuştu.

Programın açılış konuşmasını yapan Merkezefendi İlçe Müftüsü Talat Özmet de şu ifadeleye yer verdi:

"Hafızlık, Kur'an-ı Kerim'i baştan sona ezberlemek, kalbe, gönle nakşetmek demektir. Hafızın gecesi gündüzü Kur’an ile meşgul olmak, Kur’an ile hem hal olmak suretiyle geçer. Bir hafızın en büyük hedefi ve sevinci, günlük dersini hocasına verebilmesi ve o gün dersini vermiş olarak bir sonraki dersinin hazırlığını yapabilmesidir. Hafızlık Allah’ın kullarına bahşetmiş olduğu en güzel nimetlerden biridir. Her kula nasip olmayan büyük bir nimettir. Allah’ın izniyle, inayetiyle, yardımıyla, velisinin desteğiyle, hocalarının gece gündüz çalışmasıyla Kelamullah’ı kalbine nakşetmek bu öğrencilerimize nasip olmuşsa, dünyada elde edebilecekleri en güzel nimetlerden bir tanesini elde etmişler demektir."

Hafızların Kur’an-ı Kerim tilavetleri sonrasında kurra hafız Hidayet Özdemir’in yaptığı hatim duasıyla devam eden program, hafızlara belge ve hediye takdiminin ardından hatıra fotoğrafı ile tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan