Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında 2016 yılında imzalanan protokol kapsamında, Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda Diyanet personeli “Dini Danışman” olarak görevlendiriliyor ve yurtlarda kalan üniversite öğrencilerine dini danışmanlık hizmeti sunuyor.

Denizli’de de yaklaşık yedi bin üniversite öğrencisinin kaldığı ikisi erkek, üçü kız öğrenci olmak üzere toplam beş ayrı yurtta İl Müftülüğünce görevlendirilen din görevlileri, yurtta kalan öğrencilere dini danışmanlık hizmeti veriyor.

Bu kapsamda Denizli İl Müftülüğünce üniversite öğrencilerine yönelik hazırlanan ‘Manevi Değerlerimizi Gençler Yaşatacak’ isimli projenin üniversite öğrencilerine tanıtılması amacıyla Kredi ve Yurtlar Kurumu Prof. Dr. Cevat Akşit Yurdu’nda bir program düzenlendi.

Üniversite öğrencilerinin milli ve manevi değerleri öğrenmesi ve yaşatması gayesiyle hazırlanan ‘Manevi Değerlerimizi Gençler Yaşatacak’ konulu proje, İl Müftü Yardımcısı Ramazan Özgün Türkmen tarafından tanıtıldı.

İstiklal Marşı ile başlayan program, Yurt Müdürü Adil Yapar’ın yaptığı açış konuşması ile başladı.

Sonrasında gençlere hitap eden İl Müftü Yardımcısı Ramazan Özgün Türkmen, “gençlerin iyi bir manevi değerler eğitiminden geçmesi gerektiğini, bilgi kirliliğinden arındırılmış sahih dini bilgiye ulaşılması için böyle bir proje hazırlandığını” kaydetti.

Haftalık sohbetler şeklinde gerçekleşecek olan projenin detayları hakkında bilgi veren Türkmen, üniversite öğrencilerini bu sohbetlere katılmaya davet ederek programda ve projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Programa son olarak Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye’de terör örgütlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekâtı’nda şehit düşen Halit Topuz'un abisi Haluk Topuz üniversite öğrencilerine kardeşinin şehit oluş hikâyesi ile Türkiye’nin terör karşısında verdiği mücadeleyi anlatan bir sunum yaptı.

Editör: Mehmet Çalışkan