Küçükçekmece İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü izcilik faaliyetleri kapsamında Denizli’de çeşitli etkinliklere katıldı.

Pamukkale İlçe Müftülüğünün ev sahipliği yaptığı gençler Küçükçekmece İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Palabıyık rehberliğinde İl Müftüsü Mehmet Aşık’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Müftüsü Mehmet Aşık, "Değerli Müftümüzün başkanlığında din görevlilerimiz ile gençlerimizin ziyareti bizleri çok memnun etmiştir. ‘Kardeş Şehir’ projesi kapsamında Denizlimizde değerli hocamızı ve gençlerimizi ağırlamaktan onur duyuyoruz." dedi. 

Müftü Aşık, "Geleceğimizin teminatı olan siz gençlerimizi müftülüğümüzde ağırlamaktan ayrı bir mutluluk duyuyoruz. Sizlerin; vatanına, milletine, bayrağına aşık, mukaddesatına bağlı ahlaklı bireyler olarak yetişmeniz bizler için çok önemlidir. Gençlik koordinatörlerimiz sayesinde gençlerle olan iletişimin güçlü tutulması bizleri ayrı bir mutlu ediyor. Son dönemde Başkanlığımız ve İzcilik Federasyonu arasında imzalanan protokol çerçevesinde din görevlilerimizin öncülüğünde gençlerimizin izcilik faaliyetlerine katılmalarını canı gönülden tebrik ediyorum. Bu vesileyle bizleri ziyaret eden Kıymetli Meslektaşım Hasan Hüseyin Palabıyık hocamıza ve gençlerimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kaydetti.

Küçükçekmece İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Palabıyık ise Küçükçekmece Müftülüğü ile Denizli İl Müftülüğünün arasında "Kardeş Şehir" projesi kapsamında izcilik faaliyetleri münasebetiyle Denizli’de bulunduklarını ifade ederek, "Görev hayatımda ayrı bir yeri bulunan Denizlimiz ile Küçükçekmece İlçemizi ‘Kardeş Şehir’ ilan ettik. ‘Kardeş Şehir’ projesi çerçevesinde ilçemizin gençlerini Denizlimizin güzellikleri ile buluşturmaya ve Kıymetli İl Müftümüzü ziyaret etmeye geldik. Gençlerimizin izcilik faaliyetleri için ev sahipliği yapan ve Denizlimizi tarihi yerlerini gezdiren İmam-ı Azam Kur’an Kursu Yöneticisi Hamidullah Ata’ya ekibim adına çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. 

Ziyarette İl Müftü Yardımcısı Semih Keskin, İmam-ı Azam Kur’an Kursu Yöneticisi ve İl Müftülüğü İzcilik Sorumlusu Hamidullah Ata da hazır bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan