Diyanet İşleri Başkanlığı 2019-2020 Umre Organizasyonu kapsamında umre vazifesini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gitmek amacıyla Denizli İl Müftülüğüne kayıt yaptıran işitme engelli umre vatandaşlar için Denizli İl Müftülüğünce uğurlama töreni düzenlendi.

Ulu Camii'de düzenlenen programda konuşan İl Müftülüğü Hac ve Umre Şube Müdürü Şaban Aydemir şunları kaydetti:

“Çıkacağınız bu kutsal yolculukta, Kâbe ve Mescid-i Nebevi başta olmak üzere İslam'ın neşet ettiği kutsal toprakları ziyaret edeceksiniz. Kur'an-ı Kerim'in nüzulüne şahitlik eden kutsal beldeleri, Peygamber Efendimiz'in (s.a.s.) ve onun güzide sahabesinin yaşadığı ortamı göreceksiniz. Şunu asla unutmayın; kutsal topraklara yapacağınız bu ziyaret, hayatınız için bir dönüm noktası olacaktır. Sizlerden istirhamımız şudur; orada geçireceğiniz her anı iyi değerlendirmeye bakın. Kendiniz, aileniz ve sevdikleriniz için dua edeceğiniz gibi vatanımız, milletimiz, devletimiz ve tüm İslam âlemi için de dua edin. Bizden de selam götürün. Cenab-ı Hakk'tan niyazımız; kazasız, belasız, huzurlu ve bol manevi kazançlı bir şekilde yurdunuza, yuvanıza ve sevdiklerinize tekrar kavuşmanızdır.”

Aydemir'in yaptığı duanın ardından umreciler kutsal topraklara doğru yola çıktı.

İşitme engelli vatandaşların yer aldığı umre kafilesinin 15 Ekim’de Denizli'ye döneceği kaydedildi.

Uğurlama törenine Denizli İl Müftülüğü Hac ve Umre Şube Müdürü Şaban Aydemir, Müftülük personeli, din görevlileri, umreciler ve yakınları katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan