Denizli Müftülüğünce düzenlenen iftar programında, Müftülük personeli ile engelli vatandaşlar bir araya geldi.

Polisevi’nde düzenlenen programda Vali Yardımcısı Halil Canavar ve İl Müftüsü Mehmet Aşık, iftar öncesi masaları dolaşarak engelliler ve aileleriyle sohbet etti.

Akşam ezanının okunmasıyla birlikte oruçlar açıldı, hep birlikte iftar yapıldı.

Programda konuklara hitap eden Vali Yardımcısı Halil Canavar, şöyle konuştu:

"Denizli'mizin en uzak mahallesine kadar din hizmetleri yürütme görevini icra eden İl Müftülüğümüz ve engelli kardeşlerimiz ile ailelerinin katılımıyla kurulan bu iftar programında bulunmaktan büyük sevinç duydum. Sizlerle aynı sofra etrafında buluşmaktan dolayı mutlu oldum. Peygamber Efendimizin  (s.a.s.) önemli görevler verdiği engelli sahabileri vardı. Muaz bin Cebel’i (r.a.) Yemen’e vali olarak göndermiştir. Engelli sahabilere her daim önemli görevler vererek sosyal hayatta aktif rol almasını sağlamıştır."

İl Müftüsü Mehmet Aşık ise şunları kaydetti:

"Peygamber Efendimiz (s.a.s.) bir hadis-i şerifinde, ‘Oruçlu için iki sevinç anı vardır: Biri orucu açtığı yani iftar anındaki sevinci, diğeri de Rabbine kavuştuğu anki sevincidir.' Şu an bu iftar vaktinde küçük, tatlı bir sevinç yaşadık. İnşallah cennette Rabbimize kavuşunca da ikinci sevincimizi yaşayacağız. Ecdadımız iftar sofrasına misafir olanlara dua ederdi. Ben de sizlere dua ediyorum. Davetimize icabet edip bizi kırmayarak buraya kadar geldiniz, soframıza şeref kattınız, bizlere ayrı sevinç yaşattınız, Allah razı olsun. Allah birlik beraberliğimizi daim eylesin. Şimdiden Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramı'nızı can-ı gönülden tebrik ediyorum."

Denizli İl Müftülüğünce düzenlenen iftar programına Vali Yardımcısı Halil Canavar, İl Müftüsü Mehmet Aşık ve eşi Hamiyet Aşık, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, Merkezefendi Belediyesi Engelsiz Yaşam Akademisi Müdürü Mevlüt Arman, il ve ilçe müftülüğü engelli koordinatörleri, müftülük personeli ve aileleri, engelli derneklerinin başkanları, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan