Denizli Babadağ Hacı Osman Nuri Yılmaz Kur'an Kursunda hafızlı eğitimini tamamlayan 14 öğrenci için program düzenlendi.

Hafızlık Merasimi’ne protokol ve halk büyük ilgi gösterdi. Programa; Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Fatih Işık, Babadağ Müftüsü İlyas Konur, Kütahya Tavşanlı Müftüsü Hüseyin Aksoy, Merkezefendi Müftüsü Talat Özmet, Baklan Müftüsü Ali Gülbağcı, Sarayköy Müftüsü Yaşar Toker, vaizler, din görevlileri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

Programda; İstanbul Süleymaniye Camii Müezzin Kayyımı Hafız Mehmet Koçyiğit, İstanbul Beykoz Kavacık Yıldırım Beyazıt Camii İmam Hatibi Hafız Muhammet Polat, Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii İmam Hatibi Hafız Mansur Sağır ve Konya Hacı Veyiszade Camii Baş İmam Hatibi Hafız Mehmet Çaba Kur’an-ı Kerim ziyafeti sundular.

Programın açış konuşmasını yapan Babadağ Müftüsü İlyas Konur, "Hafızlık merasiminde hafızlarımızı ve bizleri yalnız bırakmayarak programımıza gelmenizden dolayı şükranlarımı sunuyor ve şehrimize hoş geldiniz diyorum. Peygamber Efendimiz (s.a.s.), 'Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğretendir.' hadis-i şerifinde beyan buyurduğu gibi öğrencilerimizi bu minvalde yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu vesileyle hafızlarımızın yetişmesine katkı sunan herkese canıgönülden teşekkür ediyorum." dedi. 

Programda konuşan İl Müftüsü Mehmet Aşık ise merasime katılarak hafızların mutluluğuna şahitlik etmenin ayrı bir güzelliğinin olduğunu belirterek, "Günümüzde yaşayan gençlerimiz, insanlarımız, ticaret erbabı ve hasılı tüm toplumumuz problemler yaşıyor.  Yaşanılan problemlerin yegâne çözümü ve reçetesi Kur'an-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin (s.a.s.) sünnetidir. Hayatımıza bu reçeteyi uygularsak kurtuluşa ereceğiz. Maalesef günümüzde bazı insanlar Kur'an'ı  ve sünneti hayatlarından çıkararak geçim derdi, lüks yaşama, teknoloji tutkunluğu ve insanlardan takdir ve beğeni beklemenin neticesi olan sosyal medyayı hayatın merkezine koymasından dolayı büyük problemler yaşıyor." dedi.

Hafızların, Kur’an-ı Kerim’i sadece dillerinde değil gönüllerinde de taşıyanların "hamele-i Kur'an", "ayaklı Kur'an" olarak tanındığına vurgu yapan Müftü Aşık, hafızların yetişmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Program, konuşmaların ardından, hafızların sahneye gelmesi sonrası yapılan dua ile devam etti. 

Hafızlara belge ve hediye verilmesinin ardından program, hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan