Hac ibadetini yerine getirmek üzere Denizli'den yola çıkan hacı adayları, Üçler Mahallesi Hilal Camii'nden telbiye, dua ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

Hilal Camii'nde düzenlenen hacı uğurlama töreninde hacı adaylarına hitap eden İl Müftü Vekili Ramazan Özgün Türkmen, "Hac meşakkattir." hadis-i şerifini hatırlatarak Cenab-ı Allah'tan sabır ve kolaylıklar diledi.

Türkmen, "Hacı adaylarımızın çıktıkları bu kutlu yolculuğu Allah mübarek eylesin. Sizler ilk olarak Medine'de alemlere rahmet olarak gönderilen o kutlu elçiye misafir olacaksınız. Ravza'ya vardığınızda ise Hz. Peygamber (s.a.s.) ile selamlaşacak ve size emanet edilen selamları Efendimize arz edeceksiniz. Daha sonra ayette ifade edildiği gibi 'ümmül kura - şehirlerin anası' olarak bilinen ve insanlar için kurulan ilk ibadet evi Mekke'ye, alemlere rahmet ve hidayet kaynağı olarak kurulan Kabe'ye kavuşacaksınız. Sizlerden zorluklar karşısında sabrederek, kalp kırmadan ibadet yapma hassasiyetinizi her daim diri tutmanızı talep ediyorum. Rabbim burada bulunup gitmeyi niyet eden kardeşlerimize o mübarek topraklara gidebilmeyi nasip eylesin. Sizler Cenab-ı Allah'ın  misafirlerisiniz. Bu fırsatı çok iyi değerlendirmeniz gerekir. Kendiniz için yaptığınız dualarınızda ülkemiz ve tüm Müslüman kardeşlerimizi de kapsayacak niyazlarda bulunalım." tavsiyesinde bulundu.

Kafile başkanı ve Pamukale İlçe Müftüsü Hüseyin Uysal ise "Bu kutsal yolculuğa çıkacak hacı adaylarımızı tebrik ediyorum. Bu kafileyi mübarek yolculuğa çıkarmak için kafile başkanı olarak gitmeyi nasip eden Yüce Rabbimize hamd ediyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun." ifadelerine yer verdi.

Müftü Vekili Türkmen'in yaptığı duanın ardından din görevlilerinin telbiye getirmesiyle 178 hacı adayı kutsal topraklara uğurlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan