Pamukkale İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü, ilçedeki farklı liselerde eğitim gören öğrencilere yönelik iftar programı düzenledi.

Programın açış ve selamlama konuşmasını yapan Pamukkale Müftüsü Nihat Sevil, şunları kaydetti:

"İlçe Gençlik Koordinatörlüğümüzün organize ettiği ve hayırseverlerimizin maddi destekleri ile kurulan iftar sonrasında emeği olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Peygamber Efendimiz (s.a.s.) bir hadis-i şerifinde, ‘Oruçlu için iki sevinç anı vardır: Biri orucu açtığı yani iftar anındaki sevinci, diğeri de Rabbine kavuştuğu anki sevincidir.' Şu an bu iftar vaktinde küçük, tatlı bir sevinç yaşadık. İnşallah cennette Rabbimize kavuşunca da ikinci sevincimizi yaşayacağız."

Öğrencilerle birlikte aynı sofrada bulunmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden İl Müftüsü Mehmet Aşık ise  “Bizleri ramazan ayında, bu güzel sofra etrafında siz kıymetli kardeşlerimle buluşturan Cenab-ı Hakk’a hamdolsun. Rabbim oruçlarımızı kabul eylesin. Bu güzel organizasyonda emeği geçen ve sofranın kurulmasına katkı sunan ve davete icabet edenlerden Allah razı olsun." dedi.

Program, Bağbaşı Anadolu İmam Lisesi öğrencilerinin "Müftü" adlı tiyatro gösterisi ile son buldu.

Pamukkale İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünce düzenlenen iftar programına İl Müftüsü Mehmet Aşık ve eşi Hamiyet Aşık, Pamukkale Müftüsü Nihat Sevil, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, İlçe gençlik koordinatörleri, din görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan