Denizli İl Müftülüğü, Pamukkale ve Merkezefendi İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlükleri tarafından lise öğrencilerine yönelik planlanan yaz Kur’an kurslarında eğitim gören gençler, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" münasebetiyle şehit anneleri ve eşleri ile beraber Denizli şehitliğini ziyaret etti.

İl ve İlçe Gençlik Koordinatörlerinin rehberliğinde gerçekleşen şehitlik ziyaretine, lise yaz kursunda görevli Kur’an kursu öğreticileri, gençler, şehit anneleri ve şehit eşleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan şehitlikteki program, “Şehitlik ve Vatan Sevgisi” konulu konuşmalarla devam etti.

Allah yolunda öldürülenleri (şehitleri) sakın ölü sanmayın. Bilâkis onlar diridirler; fakat siz bilemezsiniz” ayetini açıklayan Vaiz Ayse Altuntepe, “Peygamber Efendimiz (s.a.v.) ise şöyle buyurur: ‘Hiç kimse cennete girdikten sonra bütün dünyaya sahip olsa bile tekrar dünyaya dönmek istemez. Yalnız şehitler, cennette gördükleri yüce makam ve ikram sebebiyle dünyaya dönüp on defa şehit olmayı arzu ederler.’ Şehitlik mertebesi, peygamberlik makamından sonra en yüksek payedir. Rabbim tüm şehitlerimizin mekânlarını cennet, makamlarını ali eylesin.” dedi.

Konuşmanın ardından şehit yakınlarının duygu ve düşüncelerini paylaşması, hüzünlü anların yaşanmasına sebep oldu.

Program, şehitler için okunan hatimlerin duası ile son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan