Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” nedeniyle Diyanet teşkilatında görev yapan engelli personele hitaben bir mektup kaleme aldı.

Başkan Erbaş’ın mektubu, il ve ilçe müftülüklerince personele takdim edildi.

Erbaş’ın mektubu ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığınca hediye edilen kitap seti de engelli personele ulaştırıldı.

Denizli Müftülüğü İl ve ilçe engelli koordinatörleri, Pamukkale İlçe Müftüsü Nihat Sevil ile birlikte engelli personeli evinde ziyaret etti.

Görme engelliler için Diyanet İşleri Başkanlığınca Braille Alfabesi ile hazırlanan Kur’an-ı Kerim ile hatmini tamamlayan Ormancı Camii görevlisi Hilmi Hatırlı evinde ziyaret edildi.

İlçe Müftüsü Nihat Sevil; “Diyanet İşleri Başkanımızın ve İl Müftümüzün sizlere selamını getirdim. Denizli’de bu hayırlı işe öncülük edip, diğer illerimizde yaşayan görme engellilere yönelik hazırladığınız ‘Özel Hatim Programı’ için sizlere teşekkür ederiz. Her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz.” dedi.

Karantinadaki vatandaşlara Kur’an-ı Kerim hediye edildi

Öte yandan tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yurt dışında yaşayan ve Türkiye’ye getirilip Denizli KYK yurtlarına yerleştirilen vatandaşlara, Denizli İl Müftülüğü ve Pamukkale İlçe Müftülüğü tarafından Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

Salgın nedeniyle uygulanan tedbirler kapsamında bu yıl Ramazan ayını KYK yurtlarında karantina altında geçiren vatandaşlara, mukabele okuyabilmeleri amacıyla Kur’an-ı Kerim hediye edildiğini belirten Pamukkale İlçe Müftüsü Nihat Sevil, “Vefa Sosyal Destek Grubu” görevlilerine ise “Peygamber Efendimizin Hayatı - Siyer-i Nebi” kitaplarını hediye ettiklerini söyledi.

Editör: Mehmet Çalışkan