Üçler Mahallesi Hilal Camii'nde akşam namazı sonrası düzenlenen Hacı Uğurlama Töreni’ne İl Müftü Vekili Hasan Hüseyin Palabıyık, Müftülük personeli, din görevlileri, hacı adayları ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törenin açış ve selamlama konuşmasını yapan İl Müftülüğü Vaizi Osman Verim, “Denizli’mizden ilk hac kafilesini uğurluyoruz. Kutsal yolculuğa çıkan hacı adaylarımızı can-ı gönülden tebrik ediyor, sırada bekleyen tüm kardeşlerimizin de en kısa zamanda gidebilmelerini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Rabbim yar ve yardımcınız olsun.” dedi.

İl Müftü Vekili Hasan Hüseyin Palabıyık ise Kâbe’ye ve Mescid-i Nebevi’ye doğru hareket edecek olan hacı adaylarına, Cenab-ı Allah’tan kolaylıklar dilediğini söyledi.

Müftü Vekili Palabıyık şöyle konuştu:

“Sizler ilk olarak Medine’de âlemlere Rahmet olarak gönderilen o kutlu elçiye misafir olacaksınız. Ravza’ya vardığınızda ise Hz. Peygamber (s.a.s.) ile selamlaşacak ve size emanet edilen selamları Efendimize arz edeceksiniz. Daha sonra ayette ifade edildiği gibi, ‘insanlar için kurulan ilk ibadet evi’ elbette Mekke’ye, âlemlere rahmet ve hidayet kaynağı olarak kurulan Kâbe’ye kavuşacaksınız inşallah.  Bu yolculuk için çok şey söylenebilir fakat ben sizlerden şu hususa özellikle dikkat etmenizi istirham ediyorum; o da insani ilişkiler. Kalp kırmadan ibadet yapma hassasiyetinizi her daim canlı tutmanızı talep ediyorum. Yunus Emre’nin bir şiirinde ifade ettiği gibi;

‘Bir kez gönül yıktın ise bu kıldığın namaz değil,

Yetmiş iki millet dahi elin yüzün yumaz değil.

Yunus der ey hoca, istersen var bin hacca,

Hepsinden eyice, bir gönüle girmektir.’

İşte Yunus’un ifade ettiği gibi insani ilişkilerimize ibadetlerimiz kadar dikkat etmemiz gerekiyor. Rabbim burada bulunan tüm kardeşlerimize, nesillerimize o kutsal topraklara gidebilmeyi nasip eylesin. Yaklaşık bir buçuk ay sürecek bir yolculuk ve bu yolculuğu en güzel şekilde değerlendirebilmenizi Rabbimden temenni ediyorum. Sizler Cenab-ı Allah’ın misafirlerisiniz. Kendi adınıza gittiğiniz gibi bölgemiz adına, ülkemiz adına, tüm Müslümanlar adına gidiyorsunuz. Hem kendiniz hem Müslümanlar için dualarınızı talep ediyorum.”

Müftü Vekili Palabıyık'ın yaptığı duanın ardından din görevlilerinin telbiye getirmesiyle hacı adayları ve yakınları arasında duygu dolu anlar yaşandı.

Yapılan dua ve telbiyelerin ardından hacı adayları kutsal topraklara doğru yola çıktı.

Editör: Mehmet Çalışkan