Diyanet İşleri Başkanlığı, "2021 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası" etkinlikleri kapsamında üniversite öğrencilerine yönelik çevrimiçi "Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması" düzenlendi.

Yarışmada üniversite öğrencileri, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınları arasında yer alan "Hadislerle O'nu Anlamak" adlı eserden sorumlu tutuldu.

Bu kapsamda Denizli İl Müftülüğü, dereceye giren öğrenciler için Ödül Takim Töreni düzenledi.

Denizli Valiliği Konferans Salonu’nda koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen törende konuşan İl Müftüsü Mehmet Aşık, “Öncelikle yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Çevrimiçi gerçekleştirilen yarışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Müftü Aşık, "Aklımızı kiraya vermemek için sahih dini bilgilerle kendimizi donatmamız gerekiyor. Bunun içinde Diyanet İşleri Başkanlığımız vatandaşlarımıza sahih dini bilgileri ulaştırmada çeşitli alanları kullanarak çok önemli bir vazife icra ediyor. İşte bunun bir örneği de Hz. Peygamber'in örnek şahsiyeti ile ahlâkî değerlerini gençlere tanıtmak, dini, ahlaki ve manevi değerleri canlı tutmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen Mevlid-i Nebi Bilgi Yarışmasıdır.” diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan