Denizli Müftülüğü görme engellilere yönelik umre ödüllü Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma ve dini bilgiler yarışması düzenledi.

Merkez Gürcan Kur’an Kursunda gerçekleştirilen yarışmada hafız olanlar ile hafız olmayanlar iki ayrı kategoride yarıştı.

İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Palabıyık başkanlığında oluşturulan komisyonda görme engelli Hafız Müezzin Kayyım Hilmi Hatırlı, İl Müftülüğü Engelli Koordinatörleri Mehmet İm ve Hacer Yenidede yer aldı.

16 görme engelli yarışmacının katıldığı yarışmada Braille alfabesiyle Kur'an-ı Kerim'i yüzünden okuma, ezber ve temel dini bilgiler alanında sorular yöneltildi.

Yarışmanın ardından yapılan ödül töreninde konuşan İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Palabıyık: “Yarışmamıza katılan tüm kardeşlerimizi can-ı gönülden tebrik eder, yarışmamızı Cenab-ı Hakk’ın hayırlara vesile eylemesini dilerim.” dedi. 

Cenab-ı Allah'ın yeryüzünde yarattığı en değerli ve en üstün varlığı insan olduğunu dile getiren Palabıyık, yaratılış ve temel haklar açısından insanlar arasında fark olmadığını söyledi. 

Denizli İl Müftülüğünün koordinesinde yapılan "Görme Engelliler Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler Yarışması"nda hafız olanlar kategorisinde Hamdiye Kızgın, hafız olmayanlar kategorisinde ise Seher Meşe umre ödülünü kazandı.

Kaybedeni olmayan yarışmaya katılan tüm engellilere çeşitli hediyeler verildi. Ödül töreni sonrasında hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından program son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan